Μενού
  • Α-
  • Α+

To Grand Prix Καναδά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 εξελίχθηκε σε θρίαμβο για τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull, ο οποίος κατέκτησε την 6η φετινή του νίκη. Η νίκη αυτή ήρθε δύσκολα για τον Ολλανδό, που για να την κατακτήσει χρειάστηκε να αντέξει στην ασφυκτική πίεση που του άσκησε ο Κάρλος Σάινθ. Ο Ισπανός οδηγός της Ferrari προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να περάσει και έμεινε στη 2η θέση.

Πολύ καλό αγώνα έκανε ο Λούις Χάμιλτον της Mercedes, που ανέβηκε στο βάθρο των νικητών με την 3η θέση που πήρε στον αγώνα. Ήταν μια καλή μέρα για τη Mercedes, με τον Τζορτζ Ράσελ να παίρνει την 4η θέση. Ο Σαρλ Λεκλέρ με την άλλη Ferrari ξεκίνησε από την προτελευταία θέση. Λόγω ποινών για αλλαγή κινητήρα, αλλά κατάφερε τελικά να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες, τερματίζοντας στην 5η θέση.

Ακολούθησαν οι δύο Alpine, με τους Εστεμπάν Οκόν και Φερνάντο Αλόνσο στην 6η και 7η θέση αντίστοιχα. Ο Αλόνσε είχε ξεκινήσει τον αγώνα από τη 2η θέση αλλά δεν στάθηκε τυχερός με τη στρατηγική και έπεσε πιο πίσω. Τη βαθμολογούμενη 10άδα έκλεισαν οι Βάλτερι Μπότας και Γκουάνγιου Ζου της Alfa Romeo και ο Λανς Στρολ της Aston Martin, που πανηγύρισε το βαθμό μέσα στην πατρίδα του.

Επόμενος αγώνας είναι το GP M. Βρετανίας στο Σίλβερστον, το 3ήμερο 1-3 Ιουλίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA