Μενού
  • Α-
  • Α+

Την τρίτη φετινή του νίκη και πρώτη μετά από ακριβώς τρεις μήνες, πανηγύρισε ο Σαρλ Λεκλέρ. Ταχύτερος καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, ο οδηγός της Scuderia Ferrari είδε πρώτος την καρό σημαία μέσα στην έδρα της Red Bull, το Grand Prix της Αυστρίας, αν και στους τελευταίους γύρους αντιμετώπισε πρόβλημα με το πεντάλ του γκαζιού. Έτσι μείωσε στους 38 βαθμούς τη διαφορά που τον χωρίζει στη βαθμολογία από τον Μαξ Φερστάσπεν. 

Ο 24χρονος Μονεγάσκος πέρασε τρεις φορές τον Ολλανδό, την πρώτη στο 12ο γύρο και τις δύο επόμενες μετά τα pit stop που έκαναν οι οδηγοί για αλλαγή ελαστικών. Ήταν η πρώτη νίκη του Λεκλέρ μετά από ακριβώς τρεις μήνες και τις 10 Απριλίου, όταν είχε επικρατήσει στο Grand Prix Αυστραλίας.

Αντιμετωπίζοντας και πάλι προβλήματα αξιοπιστίας, η Scuderia Ferrari είδε τον Κάρλος Σάινθ να εγκαταλείπει από κινητήρα κατά τον 57ο γύρο. Τη στιγμή που ήταν έτοιμος να περάσει τον Φερστάπεν και να ανέβει στη 2η θέση, ο Ισπανός είδε τον κινητήρα της F1-75 να πιάνει φωτιά. Ευτυχώς ο Σάινθ πρόλαβε να βγει πριν οι φλόγες τυλίξουν το μονοθέσιο. Τρίτος τερμάτισε ο Λιούις Χάμιλτον (Mercedes), που ανέβηκε στο βάθρο για τρίτο συνεχόμενο Grand Prix.

Στη βαθμολογία των κατασκευαστών, η Red Bull Racing έχει 359 βαθμούς, έναντι 303 της Scuderia Ferrari και 237 της Mercedes-AMG. To πρωτάθλημα θα συνεχιστεί μετά από δύο εβδομάδες με τον αγώνα στην πίστα Πολ Ρικάρ της Γαλλίας (22-24 Ιουλίου).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA