Μενού
  • Α-
  • Α+

Επανάληψη του βάθρου της Γαλλίας σημειώθηκε στο Grand Prix Ουγγαρίας. O Μαξ Φερστάπεν ήταν ο νικητής στον 13ο φετινό αγώνα της Formula 1, με τους Λιούς Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ της Mercedes-AMG να τερματίζουν στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα. 

Αυτή τη φορά όμως η νίκη του Ολλανδού οδηγού της Red Bull Racing αποκτά μεγαλύτερη σημασία, καθώς εκκίνησε τον αγώνα από τη δέκατη θέση. Ήταν η 8η φετινή νίκη για τον Φερστάπεν που πλέον έχει ένα ξεκάθαρο βαθμολογικό προβάδισμα που δύσκολα μπορεί να ανατραπεί στους εναπομείναντες αγώνες.

Σε αντίθεση πορεία από τη Red Bull Racing βρίσκεται η Scuderia Ferrari. Κακές επιλογές στρατηγικής και έλλειψη ταχύτητας, οδήγησαν τους Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ στην 4η και 6η θέση αντίστοιχα. Πλέον η διαφορά Φερστάπεν – Λεκλέρ εκτοξεύτηκε στους 80 βαθμούς, με εννιά Grand Prix να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.  Στους κατασκευαστές προηγείται η Red Bull Racing με 431 βαθμούς, έναντι 334 της Ferrari και 304 της Mercedes.

Ακολουθεί το καλοκαιρινό διάλλειμα, με το πρωτάθλημα της Formula 1 να επιστρέφει στις 28 Αυγούστου, με τον αγώνα στο Βέλγιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA