Μενού
  • Α-
  • Α+

Η επανάληψη της κατάκτησης του τίτλου οδηγών στη Formula 1 από τον Μαξ Φερστάπεν δείχνει πλέον βέβαιη, μετά την νίκη στον αγώνα της πατρίδας του. Ο οδηγός της Red Bull Racing επικράτησε στο Grand Prix Ολλανδίας, σημειώνοντας την τέταρτη συνεχόμενη και δέκατη συνολικά νίκη κατά τη φετινή σεζόν.

Μαζί του ανέβηκαν στο βάθρο οι Τζορτζ Ράσελ (Mercedes-AMG) και Σαρλ Λεκλέρ (Scuderia Ferrari), οι οποίοι πέρασαν τον Λιούις Χάμιλτον χάρη στην μαλακή γόμα ελαστικών που έβαλαν στα μονοθέσιά τους όταν – μετά την εγκατάλειψη του Βάλτερι Μπότας – βγήκε  στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Εκτός από τον Χάμιλτον, στους χαμένους του αγώνα συγκαταλέγεται και ο Κάρλος Σάινθ που είχε ένα καταστροφικό pit stop, όταν οι μηχανικοί του ξέχασαν να φέρουν το πίσω αριστερό ελαστικό!

Με επτά Grand Prix να απομένουν, ο Φερστάπεν έχει 310 βαθμούς, με τους Λεκλέρ και Πέρεζ να ακολουθούν με 201. Στους κατασκευαστές, η Red Bull Racing έχει 511 βαθμούς, έναντι 376 της Ferrari και 346 της Mercedes-AMG.

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στην Μόντσα της Ιταλίας, την προσεχή Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA