Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ένα Grand Prix που άρχισε με μία ώρα καθυστέρηση, λόγω της δυνατής βροχής που έπεφτε στη Σιγκαπούρη, ο Σέρχιο Πέρεζ έφθασε σε μια παλικαρίσια νίκη. O 32χρονος οδηγός της Red Bull Racing πέρασε στην εκκίνηση του αγώνα τον Σαρλ Λεκλέρ, ενώ άντεξε στην επίθεση του Μονεγάσκου τόσο μετά από κάθε περίοδο αυτοκινήτου ασφαλείας αλλά και στους τελευταίους γύρους. Ήταν η δεύτερη φετινή και τέταρτη συνολικά νίκη του Πέρεζ στη Formula 1.

Πίσω από τον Λεκλέρ τερμάτισε ο Κάρλος Σάινθ, συμπληρώνοντας το 2-3 για την Scuderia Ferrari. Χάνοντας αρκετές θέσεις κατά την εκκίνηση αλλά κάνοντας και ένα λάθος καθώς διεκδικούσε την 4η θέση, ο Μαξ Φερστάπεν τερμάτισε τελικά 7ος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ολλανδός να μην καταφέρει να εξασφαλίσει και τυπικά τον τίτλο στη Σιγκαπούρη.

Θετικά ολοκληρώθηκε ο αγώνας για την McLaren, που είδε τους Λάντο Νόρις και Ντάνιελ Ρικιάρντο να τερματίζουν στις θέσεις 4-5. Αν και εκκίνησε από την 3η θέση, ο Λιούις Χάμιλτον περιορίστηκε στην 9η, καθώς έκανε δύο λάθη στην προσπάθεια να προσπεράσει άλλους οδηγούς.

Στη βαθμολογία των οδηγών, ο Φερστάπεν έχει 341 βαθμούς, ο Λεκλέρ 237 και ο Πέρεζ 235. Στους κατασκευαστές, η Red Bull Racing έχει 576 βαθμούς, η Scuderia Ferrari 439 και η Mercedes-AMG 373 βαθμούς. 

Η συνέχεια του πρωταθλήματος θα δοθεί με το Grand Prix Ιαπωνίας, το τριήμερο 7-9 Οκτωβρίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA