Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε μονόλογο της Red Bull Racing εξελίχθηκαν οι τελευταίες κατατακτήριες δοκιμές της Formula 1 για το 2022. Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ έκαναν το 1-2, στο πρώτο βήμα για να κάνουν το 1-2 και στην τελική βαθμολογία.

Ας τα δούμε από την αρχή. Στο Q1 τον καλύτερο χρόνο τον σημείωσε ο Φερστάπεν της, με επίδοση στο 1:24.754. Μόλις 66 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός ήταν ο δεύτερος οδηγός της Αυστριακής ομάδας, με τον τρίτο, Κάρλος Σάινθ της Ferrari, άλλα δύο δέκατα πιο πίσω.

Από τη συνέχεια αποκλείστηκαν ο Κέβιν Μάγκνουσεν της Haas, ο Πιερ Γκασλί της Scuderia AlphaTauri, ο Βάλτερι Μπότας της Alfa Romeo και οι Άλεξ Αλμπον/Νίκολας Λατίφι της Williams.

Στο Q2 είχαμε ξανά «ταύρο» στην κορυφή, αυτή τη φορά τον Πέρεζ. Ανάμεσα σε εκείνον και τον ομόσταβλό του, είχαμε τις δυο Ferrari, με τον Leclerc να σημειώνει το χρόνο που του έδωσε το εισιτήριο στην επόμενη φάση, στις… καθυστερήσεις!

Σε αυτές πέταξε εκτός συνέχειας την Alpine του Φερνάντο Αλόνσο ο Λάντο Νόρις της McLaren. Μαζί με τον Ισπανό, αποκλείστηκαν ο Γιούκι Τσουνόντα της AlphaTauri, ο Μικ Σουμάχερ της Haas, o Λανς Στρολ της Aston Martin και ο Ζου Γκουάνγιου της Alfa Romeo.

Στο Q3, η πρώτη ζαριά ανήκε στον Φερστάπεν Το 1.23.988 ήταν η καλύτερη επίδοση του τριημέρου μέχρι… την επόμενη. Στις δεύτερες προσπάθειες ήταν ακόμα πιο γρήγορος και το 1:23.824 ήταν χρόνος που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει ο ανταγωνισμός.

Τον ακολούθησε ο Πέρεζ, οι Ferrari είναι στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης ενώ οι Mercedes στην τρίτη.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Ο αγώνας της Κυριακής που είναι και ο τελευταίος της χρονιάς, αρχίζει στις 15.00 ώρα Ελλάδας. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA