Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πρόσφατη επίσημη ανακοίνωση του «Assassin's Creed Valhalla» είναι μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε τα μέρη και τις εποχές όπου έχουμε ταξιδέψει με τη δημοφιλή σειρά video games. Πάνω από 140 εκατ. αντίτυπα των παιχνιδιών είχαν πουληθεί σε όλο τον κόσμο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 ενώ το τελευταίο, που θα κυκλοφορήσει μέσα στις γιορτές, ακολουθεί μια διαδρομή αντίστοιχη με εκείνη των παιχνιδιών «God of War», μεταφέροντας τη δράση από την αρχαία Ελλάδα στη Σκανδιναβία των Βίκινγκς. Η αρχή, όμως, έγινε πίσω στο 2007 με τους  Άγιους Τόπους, στην εποχή της Τρίτης Σταυροφορίας...

Για το... ταξίδι που ακολουθεί θα περιοριστούμε στις ενότητες των παιχνιδιών που εκτυλίσσονται στο παρελθόν και όχι στο κοντινό μέλλον, για να μην μπλέξουμε με το Animus, την Abstergo, το Helix και όλα αυτά που για κάποιους συμπληρώνουν, για άλλους χαλάνε την εμπειρία του παιχνιδιού. Επίσης θα παραλείψουμε τα διάφορα expansion packs των παιχνιδιών και τους τίτλους για κινητά και φορητές παιχνιδομηχανές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

  • 12

    Assassin's Creed Valhalla (2020)

    Οι επιδρομές των Βίκινγκ στη Βρετανία τον 9ο αιώνα είναι το θέμα μας εδώ, και η δημιουργία και συντήρηση οικισμών επί βρετανικού εδάφους περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα και εισάγει strategy στοιχεία στο παιχνίδι. Ο ήρωας Έιβορ μπορεί να είναι άνδρας ή γυναίκα, στο πρότυπο του «Odyssey», η ποικιλία των όπλων έχει αυξηθεί, και οι μάχες έχουν γίνει πιο... βάρβαρες για να ταιριάζουν στην εποχή και τους ανθρώπους της. Θα είναι το πρώτο παιχνίδι της σειράς που θα κυκλοφορήσει (και) για τις παιχνιδομηχανές νέας γενιάς, και στο παρακάτω βίντεο για το νέο Xbox Series X δείχνει όντως εντυπωσιακό.

  • 11

    Assassin's Creed Odyssey (2018)

    Το ελληνικό «Assassin's Creed» ήταν μεγαλύτερο από όλα τα προηγούμενα, και σε όλα του. Όχι μόνο στο χάρτη, που περιλάβανε την Ελλάδα του Πελοποννησιακού Πολέμου (431 π.Χ) με όλα τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Τα RPG στοιχεία είναι περισσότερα από ποτέ, οι διάλογοι παίζουν βασικό ρόλο, τα φινάλε είναι πολλά και διαφορετικά, ενώ για πρώτη φορά μπορείς να παίξεις ολόκληρο το παιχνίδι με δύο διαφορετικούς χαρακτήρες: τον Αλέξιο ή την Κασσάνδρα, Σπαρτιάτες απογόνους του Λεωνίδα που φέρουν ως όπλο (μαζί με πολλά άλλα) το δόρυ του. Ακόμη και αν καταφέρεις μετά από αμέτρητες ώρες ενασχόλησης να τελειώσεις όλες τις αποστολές του παιχνιδιού, σε περιμένουν δύο έξτρα κεφάλαια που σε πάνε μέχρι τον... Άδη και την Ατλαντίδα.

  • 10

    Assassin's Creed Origins (2017)

    Όσο μεγάλο και αν είναι το Λονδίνο του «Assassin's Creed Syndicate», δεν συγκρίνεται με την Αίγυπτο του 40 π.Χ. Ο Νείλος και τα νησάκια του, η Αλεξάνδια, η Μέμφιδα, η Λετόπολη, η Κροκοδειλόπολη, η Κυρήνη, η Γκίζα με τις Πυραμίδες, αμέτρητα χωριά, η απέραντη έρημος... Ο Bayek είναι ο ξεναγός μας σε μια εποχή που δεν υπάρχουν ακόμη Ασσασσίνοι και Ναΐτες, υπάρχουν όμως ο Καίσαρας και η Κλεοπάτρα. Ο Bayek και η σύζυγός του Aya (που επίσης έχει κάποιες αποστολές στο παιχνίδι) γίνονται στο τέλος οι πρώτοι Ασσασσίνοι και αρχίζουν να σχηματίζουν Αδελφότητες στην Αίγυπτο και τη Ρώμη.

  • 9

    Assassin's Creed Syndicate (2015)

    Από τη Γαλλική Επανάσταση στη Βιομηχανική και από το Παρίσι στο Λονδίνο, το οποίο είναι ένα πραγματικά τεράστιο, ο μεγαλύτερος κόσμος στα μέχρι τότε παιχνίδια «Assassin's Creed». Αν το πάρετε ποδαράτο δεν θα το δείτε ποτέ, γι αυτό διατίθενται και άμαξες που θα σας γλιτώσουν χρόνο. Πρωταγωνιστές είναι τα δίδυμα αδέρφια Jacob και Evie Frye και βασικός αντίπαλος μια συμμορία που ελέγχεται από τους Ναΐτες, οι Blighters. Θα γνωρίσετε από κοντά τον υπόκοσμο του Λονδίνου (εντελώς «Peaky Blinders» εμπειρία) αλλά και προσωπικότητες όπως ο Κάρολος Ντίκενς, ο Δαρβίνος, ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ, ο Καρλ Μαρξ, η Βασίλισσα Βικτώρια, ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, ακόμη και ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης. Για ένα τμήμα του παιχνιδιού με πρωταγωνίστρια την εγγονή του Jacob, Lydia, μεταφερόμαστε στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και εκτελούμε μια αποστολή που μας αναθέτει ο Ουίνστον Τσόρτσιλ.

  • 8

    Assassin's Creed Unity (2014)

    Το Παρίσι της Γαλλικής Επανάστασης δεν έχει πολλή σχέση με το σημερινό ως προς το μέγεθoς, ωστόσο προσφέρει αμέτρητες ώρες εξερεύνησης με οδηγό τον Arno Dorian. Αφού δραπετεύσετε από τη Βαστίλλη θα μπορείτε να κάνετε άφθονο τουρισμό μετά δολοφονιών, επισκεπτόμενοι την Παναγία των Παρισίων, τη Σαιντ Σαπέλ, το Ανάκτορο του Κεραμεικού και άλλα πανέμορφα μέρη. Προκύπτουν και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες γνωριμίες, όπως ο Μαρκίσιος Ντε Σαντ, ο Ροβεσπιέρος και ο Ναπολέων Βοναπάρτης.

  • 7

    Assassin's Creed Rogue (2014)

    Σε αυτό το παιχνίδι που έρχεται να γεφυρώσει την ιστορία ανάμεσα στο «Assassin's Creed IV: Black Flag» και το «Assassin's Creed III», καταλήγοντας ως πρόλογος στο επόμενο παιχνίδι της σειράς, το «Assassin's Creed Unity», για πρώτη φορά κεντρικός ήρωας είναι ένας πρώην Ασσασσίνος και νυν Ναΐτης, ο Shay Patrick Cormack. Βρισκόμαστε στην περίοδο του Επταετούς Πολέμου (1756-1763) και ο ήρωας ταξιδεύει στην Αμερική κυνηγώντας Ασσασσίνους. Η Νέα Υόρκη της εποχής δεν έχει φτάσει ακόμη στα επίπεδα του «Assassin's Creed III», ενώ μεγάλο μέρος του παιχνιδιού εκτυλίσσεται στα αρκτικά τοπία του Βορρά και στα ποτάμια του Καναδά. Η τελευταία αποστολή φέρνει τον ήρωα (και τη σειρά των παιχνιδιών) στο Παρίσι.

  • 6

    Assassin's Creed IV: Black Flag (2013)

    Αυτή τη φορά παίζουμε με τον παππού του Connor Kenway, τον Ουαλό πειρατή Edward Kenway, που μας βάζει στο πλοίο του και μας ταξιδεύει στην Καραϊβική της Χρυσής Εποχής της Πειρατείας (1715-1722). Οι τρεις βασικές πόλεις για εξερεύνηση είναι η Αβάνα, το Νασάου και το Κίνγκστον, μαζί με ένα σωρό νησάκια, οχυρά, ναυάγια κλπ. Η αναλογία στεριάς και θάλασσας είναι 60/40.. Στο τέλος του παιχνιδιού ο ήρωας επιστρέφει στην Αγγλία, αλλά όχι και η σειρά.

  • 5

    Assassin's Creed III (2012)

    Αλλάζουμε ήπειρο και εποχή, και ταξιδεύουμε στην Αμερική πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την από τη Επανάσταση, από το 1754 έως το 1783. Οδηγός μας ο μισός Άγγλος μισός Ινδιάνος Connor Kennway ή Ratonhnaketon. Εξερευνούμε τη Βοστώνη, τη Νέα Υόρκη και την απέραντη ύπαιθρο, με χιόνι, βροχή και ομίχλη. Επιβιβαζόμαστε και σε πλοίο και ταξιδεύουμε στη θάλασσα, στοιχείο που εμφανίζεται για πρώτη φορά και θα αναπτυχθεί πλήρως στο επόμενο παιχνίδι της σειράς.

  • 4

    Assassin's Creed Revelations (2011)

    Η τριλογία του Ezio ολοκληρώνεται το 1511 στην Κωνσταντινούπολη και την Καππαδοκία, όπου θα εξοντώσει Ναΐτες, θα συναντήσει τον Μανουήλ Παλαιολόγο, θα βρει τη γυναίκα της ζωής του και, σε μια συγκινητική στιγμή, τον σκελετό του Altair, του ήρωα του πρώτου παιχνιδιού. Ο παίκτης έχει την ευκαιρία να παίξει και ως Altair, σε διαφορετικές ηλικίες. Για τα επόμενα τρία παιχνίδια της σειράς θα αφήσουμε πίσω την Ευρώπη και την Ασία και θα ταξιδέψουμε στην Αμερική.

  • 3

    Assassin's Creed Brotherhood (2010)

    Είμαστε στο 1499 και η περιπέτεια του Ezio συνεχίζεται κυρίως στη Ρώμη, που ζωντανεύει μοναδικά στην οθόνη και σε προκαλεί να εξερευνήσεις κάθε γωνία της. Η πόλη έχει χάσει την αίγλη της λόγω της τυραννίας των Βοργίων και ο Ezio θα την επαναφέρει στην παλιά της δόξα και θα αναστήσει την Αδελφότητα των Ιταλών Ασσασσίνων, εξολοθρεύοντας τους αντιπάλους του με τελευταίο τον Καίσαρα Βοργία, με τον οποίο άλλωστε έχει προσωπικά (σκότωσε τον θείο του, Mario Auditore). Για πρώτη φορά σε παιχνίδι της σειράς μπαίνει το online multiplayer στοιχείο, με οκτώ είδη αποστολών.

  • 2

    Assassin's Creed II (2009)

    Μαζί μας σε αυτό το παιχνίδι (που για πολλούς είναι το καλύτερο της σειράς, τουλάχιστον μέχρι να δοκιμάσουν το «Odyssey») και στα δύο επόμενα είναι ο Ezio Auditore από τη Φλωρεντία. Μας «ξεναγεί» στη Φλωρεντία, στη Βενετία, στο Φορλί, στο Μοντεριτζιόνι, στο Σαν Τζιμινιάνο, στην εξοχή της Τοσκάνης και για λίγο στο Βατικανό, καθώς αναζητά εκδίκηση για τη δολοφονία της οικογένειάς του από τους Ναΐτες. Καθώς βρισκόμαστε στα τέλη του 15ου αιώνα, την περίοδο της ιταλικής Αναγέννησης, θα συναντήσουμε προσωπικότητες όπως ο Νικολό Μακιαβέλι, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι και ο Ροδρίγο Βοργία, μετέπειτα Πάπας Αλέξανδρος ΣΤ'.

  • 1

    Assassin's Creed (2007)

    Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, που κυκλοφόρησε το 2007, γνωρίζουμε τον Altair, εξέχον μέλος του τάγματος των Ασσασσίνων, που εκτελεί μια σειρά από αποστολές στους Άγιους Τόπους την εποχή της Τρίτης Σταυροφορίας, και συγκεκριμένα το 1191. Ταξιδεύουμε μαζί του στην Ιερουσαλήμ, την Άκρα και τη Δαμασκό, δολοφονώντας μέλη του Τάγματος των Ναϊτών Ιπποτών και αποκαλύπτοντας μια συνομωσία που θα αλλάξει την πορεία της ανθρωπότητας.

BEST OF LIQUID MEDIA