Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με το BBC, ο 32χρονος Άντι Ρόμπερτσον είναι σήμερα ο πιο διάσημος κριτικός βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο, με τη φήμη του να είναι ισάξιας βαρύτητας με εκείνους που προτείνουν για Όσκαρ τις ταινίες του Χόλιγουντ. Το κανάλι του στο YouTube -Family Gamer TV- αποτελεί την πιο δημοφιλή πλατφόρμα επικοινωνίας στους κύκλους των φανατικών video gamers, γεγονός που του παρέχει το -οικονομικό και ηθικό- προνόμιο να παραμένει ανεξάρτητος από το μάρκετινγκ των εταιρειών παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών, ορίζοντας ο ίδιος τους κανόνες: «Ό,τι δεν έχω δοκιμάσει προσωπικά για πάνω από ένα μήνα εντατικής χρήσης, δεν θα το προτείνω, όσα χρήματα και αν μου προσφερθούν», λέει ο Ρόμπερτσον.

«Γι’ αυτό και η γνώμη του μετράει», γράφει σε άρθρο του το BBC, επικεντρώνοντας το θέμα σε έναν τομέα που αφορά εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν σε καθεστώς καραντίνας: το gamification της άσκησης μέσα στο σπίτι.

«Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια διάδρασης δεν είναι κάτι νέο. To Wii Fit’s balance board ή το Xbox 360’s Kinect camera έχουν γράψει τη δική τους στον τομέα της προπόνησης στο σπίτι, ωστόσο η νέα συλλογή παιχνιδιών που καθιστούν την κίνηση μέσω του ανταγωνισμού αναπόσπαστο μέρος της εμπειρίας, δεν μπορεί παρά να χαράξουν το μέλλον μιας ολιστικής διαδραστικής διαδικασίας, που συνδυάζει αρμονικά την ψυχαγωγία με την σωματική άσκηση», λέει το άρθρο του BBC, παρουσιάζοντας τις 5 καλύτερες προτάσεις του «γκουρού» Άντι Ρόμπερτσον για το 2021.

Jump Rope Challenge

https://www.youtube.com/watch?v=XoiBFmTyDSc

Ένα εικονικό παιχνίδι αεροβικής άσκησης με σχοινάκι, όπου απλά συνδέετε τα χέρια σας με τις ειδικές ασύρματες λαβές του Nintendo Switch, και εστιάζετε την ένταση των κινήσεών σας με εκείνες του μικρού κουνελιού που εμφανίζεται στην οθόνη. «Φαίνεται απλό, αλλά η εστίαση στις επαναλαμβανόμενες και ακριβείς κινήσεις του κουνελιού, το καθιστά μια πραγματική πρόκληση για να χάσετε πολλές θερμίδες και να έχετε ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα», λέει ο Ρόμπερτσον.

Fru

https://www.youtube.com/watch?v=su6Jsn2V2L0

Σε αυτό το ασυνήθιστο βιντεοπαιχνίδι πλατφόρμας του Xbox Kinect, ο παίκτης είναι υποχρεωμένος να κινηθεί με κάθε δυνατό ελιγμό του σώματός του σε στατικό επίπεδο -με έμφαση στις διατάσεις-, ενώ είναι συνδεδεμένος με τους ειδικούς σένσορες του video game. «Χάρη στην άμεσα ορατή φιγούρα της προσωπικής του σιλουέτας, ο χρήστης καλείται να χρησιμοποιεί το εικονικό περίγραμμα του σώματός του εκτελώντας όλες τις αναγκαίες κινήσεις που θα τον οδηγήσουν κάθε φορά στην επόμενη πίστα, εκεί όπου προστίθενται άλματα, επικύψεις και νέες σωματικές προκλήσεις», λέει ο ειδικός.

Bounden

https://www.youtube.com/watch?v=Gete61IxkPo

Ένα παιχνίδι για του λάτρεις του χορού, το οποίο δουλεύει αποκλειστικά μέσω smartphone, οδηγώντας τους χρήστες να μετακινούν το σώμα τους με ελεγχόμενους τρόπους -ξεκινώντας από πολύ αργό τέμπο, φτάνοντας μέχρι και πιο ευφάνταστες επιλογές σωματικής κίνησης, όσο ανεβαίνετε επίπεδο. «Όλες οι χορογραφίες έχουν δημιουργηθεί από τους χορευτές του Εθνικού Μπαλέτου της Ολλανδίας», επισημαίνει ο Ρόμπερτσον «και αυτό είναι που καθιστά το παιχνίδι σε μια αληθινή πρόκληση ένωσης σωμάτων και συναισθημάτων μεταξύ ενός ζευγαριού στην καραντίνα».

Ring Fit Adventure

Το πιο διαδραστικό video game με διαφορά, που συνδυάζει την περιπέτεια με τη γενική φυσική σας κατάσταση, χάρη στη χρήση ενός κυκλικού πλαστικού «τιμονιού», του Ring-Con. «Σε αντίθεση με όλα τα άλλα διαδραστικά παιχνίδια γυμναστικής, το Ring Fit Adventure σας οδηγεί σε ανεπανάληπτα μονοπάτια προπόνησης, όπου το τζόκινγκ μετατρέπεται σε σπριντ κάθε λίγα λεπτά –πιο HIIT πεθαίνεις- ενώ ταυτόχρονα οι επιθέσεις κάθε απειλητικού εχθρού, σας υποχρεώνει να ενεργοποιείτε κάθε μυ του σώματός σας για να τους νικήσετε ή να τους αποφύγετε», λέει ο Ρόμπερτσον.

Just Dance

Ό,τι λέει ο τίτλος του παιχνιδιού της Nintendo Switch: Απλά χορέψτε στην άνεση του σπιτιού σας, σε όποια πιθανή παραλλαγή επιθυμείτε με βάση τις αγαπημένες σας μουσικές προτιμήσεις -από λάτιν και hip-hop, μέχρι ντίσκο και αερόμπικ pop-, απλά κρατώντας το ελαφρύ τηλεχειριστήριο στο χέρι. Ο Ρόμπερτσον λέει: «Εάν δεν έχετε κονσόλα Nintendo Switch, το Just Dance προσφέρεται στην ίδια ακριβώς φόρμουλα σε εφαρμογή στο smartphone σας».

Πηγή: Mensfitness.co.uk

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA