Μενού
  • Α-
  • Α+

Πόσες φορές μας έχει «σώσει» όταν δεν έχουμε τι να φάμε και θέλουμε κάτι γρήγορο και χορταστικό; Το σάντουιτς είναι ίσως το πιο απλό και οικονομικό φαγητό του κόσμου, προσφέροντας άπειρες παραλλαγές για κάθε γούστο.

Το καλό σάντουιτς δεν είναι κάτι περίπλοκο. Με λίγα φθηνά υλικά μπορεί να δημιουργήσει κανείς ένα εξαιρετικά γευστικό σάντουιτς, που θα απολαύσει από την πρώτη μπουκιά μέχρι την τελευταία. Το ίδιο εύκολα, όμως, μπορεί να φτιάξει κάτι που δεν θα τρώγεται.

Ειδικοί στον τομέα της γαστρονομίας αποκαλύπτουν σε άρθρο της ενημερωτικής ιστοσελίδας Insider.com μερικά από τα πιο συχνά λάθη που καταστρέφουν ένα σάντουιτς.

 

Δεν στεγνώνετε τα σαλατικά

Το να πλένετε τα φρέσκα σαλατικά είναι μια σοφή κίνηση, αλλά θα πρέπει να τα στεγνώσετε πριν τα προσθέσετε στο σάντουιτς. «Σπανάκι, ρόκα, ό,τι πρασινάδα κι αν χρησιμοποιείτε - στεγνώστε τα αφού τα ξεπλύνετε», λέει ο Billy Strynkowski, διευθυντής του Restaurant Associates της Νέας Υόρκης, στο Insider. Έτσι, θα παραμένουν τραγανά και το ψωμί δεν θα υγρανθεί.

Ξεκινάτε με το άλειμμα στο ψωμί

«Τοποθετήστε πρώτα το μαρούλι ή το τυρί και στη συνέχεια απλώστε την αλοιφή ή τη σάλτσα που χρησιμοποιείτε», συμβουλεύει ο Strynkowski. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν λεπτομέρεια, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν φτιάχνετε ένα σάντουιτς που θα φάτε λίγες ώρες αργότερα. Ένα σάντουιτς με μουσκεμένο ψωμί σίγουρα δεν είναι ένα καλό σάντουιτς.

Παραγεμίζετε το σάντουιτς

Το μέγεθος του σάντουιτς είναι θέμα γούστου, αλλά καλό είναι να μην το φορτώνετε με πολλά υλικά. «Εάν φτιάχνετε ένα σάντουιτς με πέντε τεράστια κεφτεδάκια που δεν μπορείτε να το δαγκώσετε χωρίς να σας φύγει το σαγόνι, τότε μάλλον κάνετε ένα λάθος», τονίζει ο Ryan Zaritsky, ιδιοκτήτης του MGM Roast Beef στην Ουάσινγκτον. Πόσες και πόσες φορές δεν έχετε εκνευριστεί όταν οι φέτες του ψωμιού δεν μπορούν να τα συγκρατήσουν κι αυτά αρχίζουν να πέφτουν από όλες τις πλευρές;

Το ψωμί δεν είναι φρέσκο και σωστά κομμένο

Ο Ryan Zaritsky υποστηρίζει ότι με μπαγιάτικο ψωμί κάνουμε μια πολύ κακή αρχή όταν φτιάχνουμε σάντουιτς. Η καλή ποιότητα του φρέσκου ψωμιού είναι η εγγύηση για την επιτυχία του σάντουιτς. Επίσης, είναι σημαντικό να κόψετε σωστά το ψωμί. Τα χειρότερα σάντουιτς είναι ίσως εκείνα που η μία φέτα ψωμιού είναι τριπλάσια από την άλλη.

Διαβάστε ακόμα

Αυτό είναι ίσως το πιο χορταστικό σάντουιτς για πρωινό

5 υγιεινά σάντουιτς που θα σε χορτάσουν

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA