Γεύση
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Οι μαρινάδες που θα απογειώσουν τα ψητά της Τσικνοπέμπτης

Επιλέξτε μία από τις καλύτερες και εύκολες μαρινάδες για να νοστιμίσετε αλλά και να κάνετε τρυφερό ό,τι κρέας κι αν ψήσετε στο μπάρμπεκιου. Γιατί Τσικνοπέμπτη, χωρίς μεγάλη παρέα λόγω κορονοϊού, γίνεται. Τσικνοπέμπτη χωρίς μπάρμπεκιου δεν γίνεται.

Η βασική αρχή για να πετύχετε ένα νόστιμο και ζουμερό κρέας είναι το μαρινάρετε. Μια ωραία μαρινάδα δεν προσθέτει μόνο στη γεύση, αλλά κάνει το κρέας και πιο τρυφερό, καθώς διασπά τους ιστούς και το τροφοδοτεί με υγρασία ώστε να μη στεγνώνει κατά το ψήσιμο. Διαλέξτε λοιπόν το κατάλληλο κομμάτι κρέας και δοκιμάστε να δείτε πως μεταμορφώνεται σε ένα απολαυστικό γεύμα με κάποια από τις παρακάτω μαρινάδες που σας προτείνουμε.

 

Μαρινάδα με μουστάρδα, καστανή ζάχαρη και δεντρολίβανο για χοιρινές μπριζόλες

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon, 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 3 κ.σ. μπαλσάμικο, 1/3 φλιτζανιού δεντρολίβανο, 1 κ.σ. θυμάρι τριμμένο, ½ κ.γ. πιπέρι

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ, τοποθετούμε μέσα τις μπριζόλες, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.

Μαρινάδα με ούζο και μοσχοκάρυδο για αρνίσια παϊδάκια

1 1/2 φλιτζάνι ούζο, 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο, 2 κ.γ. μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο, 1 κ.γ. κόκκοι πιπεριού σπασμένοι, 1 πρέζα αλάτι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, τοποθετούμε τα παϊδάκια στη μαρινάδα και τα αλείφουμε καλά ένα-ένα. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν σε δροσερή θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες.

Μαρινάδα μπαλσάμικου για μοσχαρίσιες μπριζόλες

4 μέτρια κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, 2 κλαδάκια θυμάρι, 400 ml λευκό κρασί, 300 ml ξίδι μπαλσάμικο, 180 ml ελαιόλαδο, μαύρο πιπέρι χοντροκομμένο

Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά. Βάζουμε σε βαθιά ταψιά τις μπριζόλες, περιχύνουμε με τη μαρινάδα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο.

Μαρινάδα με μπύρα για χοιρινές και μοσχαρίσιες μπριζόλες

250 ml μπύρα, 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 5 κ. σ. ελαιόλαδο, 1 κ..γ. μουστάρδα, 1 κ.γ. πάπρικα, 1 κ.σ. μέλι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά. Προσθέτουμε το κρέας, καλύπτουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο.

Μαρινάδα Teriyaki για μπριζόλες

1/4 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας, 2 κ.σ.  νερό, 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη, 2 κ.γ. μέλι, 2 κ.γ. σάλτσα Worcestershire, 1 κ.γ. λευκό ξύδι, 1 κ.γ. ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη, 1/4 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού, 1/4 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και χτυπάμε ελαφρά για να βεβαιωθούμε ότι το μέλι και η ζάχαρη έχουν ενσωματωθεί. Βάζουμε τις μπριζόλες στη μαρινάδα και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες.

Μαρινάδα με γιαούρτι και μπαχαρικά για κοτόπουλο

2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 1 ½ κ.σ. τζίντζερ τριμμένο, 1 κ.σ. κύμινο, 1 κ.σ. κόλιανδρο τριμμένο, 1 κ.γ. μπούκοβο, 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά, ½ κ.γ. κουρκουμά, ½ κ.γ. πιπέρι, αλάτι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αναμειχθούν καλά. Βάζουμε το κομμάτια κοτόπουλου στη μαρινάδα, καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (ή και όλο το βράδυ).

Μαρινάδα με πορτοκάλι και μουστάρδα για σουβλάκια κοτόπουλου

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο, 1 κ.σ. μουστάρδα, ¾ φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού, ξύσμα από ½ πορτοκάλι, 1 κ.σ. μέλι, 1 κ.σ. θυμάρι τριμμένο, 1 κ.γ. ρίγανη, 1 κ.γ. πάπρικα

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά όλα τα υλικά. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα το ταψί με τα κομμάτια κοτόπουλου που θα χρησιμοποιήσουμε για τα σουβλάκια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν περάσουμε τα κομμάτια σε ξυλάκια και τα ψήσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τα πιο συχνά λάθη στο ψήσιμο μιας μπριζόλας

Οι πατάτες… αλλιώς: 3 συνταγές που πρέπει να δοκιμάσετε


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Συνταγές