Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αλήθεια είναι πως το ντελίβερι είναι ευκολία. Όμως το σπιτικό σουβλάκι έχει άλλη χάρη. Ιδού δύο τρόποι για να φτιάξετε μόνοι σας σουβλάκια από χοιρινό και κοτόπουλο που ξεπερνούν σε νοστιμιά ό,τι έχετε παραγγείλει μέχρι σήμερα. Αφού τα ψήσετε, συνοδεύστε τα με ό,τι τραβάει η όρεξή σας: με πίτες, ντομάτα, κρεμμύδι, πάπρικα, τζατζίκι, τηγανητές πατάτες ή μια πράσινη σαλάτα.

 

Με χοιρινό

Υλικά (για 5-6 άτομα)

700 γρ. χοιρινό σπάλα

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

½ κρεμμύδι σε φέτες

50 ml ελαιόλαδο

χυμό από ½ λεμόνι

χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 κ.σ. ρίγανη ξερή

1 κ.σ. δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα γυάλινο σκεύος, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και βάζουμε μέσα τα κομμάτια του χοιρινού.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Αφήνουμε τα ξυλάκια για τα σουβλάκια σε νερό για να μουσκέψουν.

Περνάμε τα κομμάτια χοιρινού στα ξυλάκια και τα ψήνουμε στην ψηστιέρα/γκριλιέρα.

Τα σερβίρουμε με πιτούλες, ντομάτες ψητές, τζατζίκι και λίγη πάπρικα.

Με κοτόπουλο

Υλικά (για 5-6 άτομα)

700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου μπούτι (ή ανάμεικτο μπούτι και στήθος)

4 κ.σ. ελαιόλαδο

4 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι

1-2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

½ κ.σ. θυμάρι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά ισομεγέθη κομμάτια.

Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα μεγάλο σκεύος και ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε το σκεύος μεμβράνη και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για δύο ώρες στο ψυγείο.

Στο μεταξύ, μουλιάζουμε για μισή ώρα τα ξυλάκια μέσα σε νερό.

Περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στα ξυλάκια και ψήνουμε σε μπάρμπεκιου ή στο γκριλ του φούρνου, σε μέτρια θερμοκρασία, γυρίζοντάς τα από όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσουν.

Αφού ψηθούν, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο λαδολέμονο και αλατοπίπερο κατά βούληση.

Τα σερβίρουμε με ψητά λαχανικά.

Διαβάστε ακόμα

Ώρα για ψήσιμο: Όλα τα μυστικά για ζουμερό κρέας

Οι μαρινάδες που θα απογειώσουν τα ψητά της Τσικνοπέμπτης

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA