Μενού
  • Α-
  • Α+

Είμαστε πολύ σατανάδες εδώ στο Reader.gr. Ξέρουμε ότι είσαι σε μια κατάσταση που αναζητάς τι να παραγγείλεις για να δεις ενδεχομένως το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ή απλά γιατί είναι Κυριακή και θες να φας απ΄έξω. Κι επειδή βοηθάμε τον συνάνθρωπο στη δύσκολη στιγμή, αυτό εδώ το κείμενο ας γίνει ο μπούσουλας σου για σήμερα το βράδυ και τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες, μήνες. 

Το πιτσόγυρο στην Παλιά Γευστική Γωνιά

Το ανακάλυψα τυχαία τον περασμένο Οκτώβριο και από τότε, όπου σταθώ κι όπου βρεθώ, μιλάω γι΄αυτό. Αν θα δεις σε λίγο την εικόνα, ας σου το περιγράψω πρώτα, σαν spoiler. Φαντάσου λοιπόν μια πίτα καλοψημένη με τυρί άφθονο να έχει λιώσει πάνω της, με κομμάτια πιπεριάς και ντομάτας να κρύβονται μέσα του και από πάνω να μπαίνει γύρος κοτόπουλο με πατάτες, τζατζίκι κι ό,τι άλλο θες! Και τώρα όλο αυτό φαντάσου το και σε εκδοχή σκεπαστής πιτσόγυρο. 

Πληροφορίες: Φορμίωνος 104, Βύρωνας, 2107665000

Το θρακόψωμο στο Pita Bar και στο Just Pita

Στο Pita Bar, πριν από 5-6 χρόνια, ήταν που βρέθηκα τυχαία με φίλους Ηλιουπολίτες, γνώστες του αντικειμένου, για να δούμε ένα Μπάγερν-Ολυμπιακός. Εγώ δεν είμαι Ολυμπιακός, είχα πάει ξεκάθαρα για το φαγητό. Θρακόψωμο μου έταξαν, θρακόψωμο ήθελα να δω κι όχι ποδόσφαιρο. Και το είδα. Όπως είδα και τον ουρανό με τ΄άστρα. Ψήσιμο, μέγεθος, γέμισμα, όλα ήταν και παραμένουν τέλεια και επικά, σχεδόν επικολυρικά.

Μετά, αφού έφαγα το πρώτο και αναζητούσα κι άλλες εκδοχές για να έχω μέτρο σύγκρισης, έπεσα σε αυτό του Just Pita και το δίλημμα ήταν για πονοκέφαλο: ποιον να αγοράσεις, τον Μέσι ή τον Ρονάλντο; ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΔΕΡΦΙΑ!

Pita Bar: Μάρκου Μπότσαρη 2, Ηλιούπολη, 2109951000

Just Pita: Αθηνάς 18, Αθήνα, 2103211101

Το τυλιχτό με κοντοσούβλι στη Βοσκοπούλα

Προσωπική άποψη, σε Κυψέλη-Γαλάτσι-Πατήσια βρίσκονται τα καλύτερα σουβλατζίδικα της Αθήνας, συνολικά. Τέτοια αφθονία, τέτοια έμπνευση, τέτοια εκτέλεση, μόνο εκεί. Ίσως και λίγο Νέα Φιλαδέλφεια. Γι΄αυτό και η Βοσκοπούλα μας αναγκάζει να μην τη συμπεριλάβουμε για κάποιο πολύ extreme πιάτο, αλλά για το τυλιχτό της. Απλώς, μέσα σε αυτό, βάζει κοντοσούβλι που είναι λουκούμι. 

Πληροφορίες: Σιβόρων 87, Γαλάτσι, 21 0222 2363

Το πιτόψωμο στο Grill Academy και το Pita Plus

Αν πας στο Pita Plus στο Ελληνικό και ακουμπήσεις στο ταμείο 4.50 ευρώ, θα σου δώσουν ως αντάλλαγμα ένα πιτόψωμο που θα θες τρία-τέσσερα χέρια για να το κουβαλήσεις και να καλυφθεί η επιφάνεια του. Στο Pita Plus δώσε μια ευκαιρία και στη φεγγαρόπιτα του και θα με θυμηθείς.

Αν πας στο Grill Academy στο Παλαιό Φάληρο, θα βάλεις 1 με 1.50 ευρώ παραπάνω, αλλά θα πάρεις πίσω πιο εντυπωσιακά πράγματα. Όπως το πιτόψωμο με μιξ κρεάτων ή με τυρομπίφτεκο. Οι αθεόφοβοι μάλιστα το ονομάζουν Γλώσσα Της Πεθεράς. Έτσι θα το ζητήσεις. Άμα δε θες να ζητήσεις αυτό, μπορείς να πάρεις τα σουβλακομπομπάκια που είναι οπτικό αγλάισμα ή την καλτσουνόπιτα με μπριζολάκια.

Grill Academy: Κων/νου Παλαιολόγου 32, Παλαιό Φάληρο,  2109404500

Pita Plus: Λεωφόρος Ιασωνίδου,  2109614800

Η φεγγαρόπιτα στο Γυροπωλείον

Ο τίτλος του φαγητού είναι ενδεικτικός και της εικόνας. Αν η σελήνη γινόταν φαγητό, γινόταν γεύση, έτσι θα πρέπει να ήταν. Κι ας μιλάμε για ένα ουράνιο σώμα χωρίς ατμόσφαιρα. Πείτε το ποιητική αδεία. 

Αυτή η φεγγαρόπιτα τα έχει όλα: ό,τι κρέας θες, πατάτας τηγανητές για γαρνιτούρα, πιπεριά, τυριά, ντομάτα, τζατζίκι, σος και εκεί που λες «οκ, δεν είδα κάτι τόσο σούπερ», σου βάζει κι ένα μπέικον να ξεπετάγεται από κάτω για να το απογειώσει. 

Πληροφορίες: Πευκών 4, Νέο Ηράκλειο, 2102820001

Η σκεπαστή των Αγράφων

Τι το ιδιαίτερο μπορεί να έχει μια σκεπαστή σε μια εποχή που δεν υπάρχει σουβλατζίκο που να μην κάνει σκεπαστή; Πρώτα και κύρια αυτό που αναφέρθηκε λίγες αράδες πιο πάνω. Τα Άγραφα βρίσκονται στα Κάτω Πατήσια. Άρα έχουν να ικανοποιήσουν ουρανίσκους που έχουν γνώση και γνώμη πάνω στο αντικείμενο. Ο δεύτερος λόγος είναι αυτό που δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε λέξεις, παρά μόνο σε συναίσθημα, σε αίσθηση. Μόνο αν φας αυτή τη σκεπαστή, μπορείς να καταλάβεις γιατί διαβάζεις τόσες λέξεις για χάρη της. 

Πληροφορίες:  Τσούντα 49, Αγ Ελευθέριος, 210 2017666 (θα βρεις και στο Γαλάτσι και στη Νέα Σμύρνη)

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA