Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τους περισσότερους το να φτιάξουν σπιτικό παγωτό φαντάζει μια δύσκολη διαδικασία γιατί νομίζουν πως χρειάζεται παγωτομηχανή. Κι όμως, το σπιτικό παγωτό είναι πιο εύκολη υπόθεση από ό,τι νομίζετε. Χρειάζεστε μόλις δύο υλικά και τη φαντασία σας για να φτιάξετε γευστικότατο και κρεμώδες παγωτό που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Διαβάστε επίσης: Τρία εύκολα γλυκά ψυγείου που κάνουν νοστιμότερο το Σαββατοκύριακο

Η πανεύκολη συνταγή που σας δίνουμε παρακάτω είναι για τη βάση του παγωτού πάνω στην οποία μπορείτε να προσθέσετε αμέτρητα άλλα υλικά (όπως βανίλια, κακάο, κομμάτια σοκολάτας, λιωμένα φρούτα, τριμμένο μπισκότο κ.ά.) και να δημιουργήσετε πολλές διαφορετικές γεύσεις. Καλή απόλαυση!

Σπιτικό παγωτό με δύο υλικά

Υλικά (για 6 μερίδες)

500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, παγωμένη από το ψυγείο

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, παγωμένο

υλικά της αρεσκείας μας (βανίλια, κομμάτια σοκολάτας, εσπρέσο σε σκόνη, τριμμένο μπισκότο, λιωμένα φρούτα κ.ά.)

Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα την παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει, να αφρατέψει και σχηματιστούν απαλές κορυφές.

Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να προσθέσουμε υλικά της προτίμησής μας, όπως εκχύλισμα βανίλιας, κομμάτια σοκολάτας, σπασμένα μπισκότα ή πουρέ από φρούτα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA