Μενού
  • Α-
  • Α+

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια λωρίδα τραγανού και λαχταριστού μπέικον; Είτε μέσα σε burgers είτε μαζί με αυγά για το πρωινά του Σαββατοκύριακου, το μπέικον είναι και πάντα θα είναι ακαταμάχητο. Όσους για τους τρόπους που μπορείτε να το αξιοποιήσετε, αυτοί είναι πολλοί και ευφάνταστοι. Τι θα λέγατε για μια μαρμελάδα μπέικον; Ναι, σωστά διαβάσετε. Γίνεται και μαρμελάδα το μπέικον, η οποία μάλιστα είναι πεντανόστιμη και ταιριάζει υπέροχα με πολλά πιάτα.

Διαβάστε ακόμηΑυτό είναι το μυστικό για να φτιάξετε το πιο τραγανό μπέικον

Η μαρμελάδα μπέικον είναι μία από τις πιο πρόσφατες συνταγές του Γκόρντον Ράμσεϊ που έχουν γίνει viral, ενθουσιάζοντας τους χρήστες του TikTok και όχι μόνο. Αυτή η ιδιαίτερη και λαχταριστή μαρμελάδα που περιέχει επίσης καραμελωμένα κρεμμύδια και καφέ, είναι ιδανική για να την απολαύσετε μαζί με τα αυγά σας πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ή να τη βάλετε στα σπιτικά burgers. Ο φημισμένος σεφ μας δείχνει για ακόμη μια φορά πως αν έχουμε τη διάθεση μπορούμε να ανεβάσουμε ένα συνηθισμένο πιάτο σε άλλο γευστικό επίπεδο. Δείτε το βίντεο και στη συνέχεια τη συνταγή του Ράμσεϊ για να τη φτιάξετε και εσείς.

https://www.tiktok.com/@gordonramsayofficial/video/6962916826086952198

Μαρμελάδα μπέικον

Υλικά

450 γρ. μπέικον, κομμένο σε κομμάτια 1 εκ. 

1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 κρεμμύδια εσαλότ, κομμένα σε λεπτές φέτες

1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου

125 ml έτοιμο, φρεσκοκομμένο καφέ

1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο

1/4- 1/2 κ.γ. μπούκοβο

Εκτέλεση 

Βάζουμε το μπέικον ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το σοτάρουμε ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να βγει το λίπος του και να αρχίζει να γίνεται τραγανό, περίπου 10 λεπτά. Με μια τρύπια κουτάλα αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.

Πετάμε το λίπος του μπέικον και αφήνουμε περίπου 1 κουταλιά της σούπας λίπος στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα εσαλότ. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια, περίπου 20-25 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο νερό εάν το τηγάνι αρχίσει να στεγνώνει 

Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμύδια, επιστρέφουμε το μπέικον στο τηγάνι και προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, το σιρόπι σφενδάμου, τον καφέ, το μηλόξυδο και το μπούκοβο. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και αφήνουμε να πάρει μια βράση για περίπου 1 λεπτό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιβογράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να πιει τα υγρά του και να γίνει παχύρρευστο το μείγμα, περίπου μιάμιση με δύο ώρες. Μόλις είναι έτοιμη η μαρμελάδα την κατεβάζουμε από τη φωτιά. 

Αν δεν τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως, την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και τη φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA