Μενού
  • Α-
  • Α+

Καλής ποιότητας κρέας, ιδανικό ψωμάκι, κίτρινο τυρί και σωστό ψήσιμο. Αυτά θα μπορούσε να πει κάποιος πως αρκούν για ένα απλό και λαχταριστό χειροποίητο burger. Η απλότητα στο burger είναι υψίστης σημασίας, λένε οι μεγάλοι σεφ και δεν έχουμε κανένα λόγο να διαφωνήσουμε μαζί τους. Αν όμως ανήκετε σε εκείνους που αναζητούν συνεχώς τρόπους για να μεγιστοποιήσουν την απόλαυση του λατρεμένου μπιφτεκόψωμου, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς.

Διαβάστε ακόμηΗ συνταγή για να φτιάξετε αυθεντικό cheeseburger στο σπίτι

Ο διάσημος Καναδός σεφ Hugh Acheson αποκαλύπτει στο Insider.com μερικούς τρόπους απλούς τρόπους για να αναβαθμίσουμε απολαυστικά το σπιτικό burger. Δείτε παρακάτω τα υλικά που μπορείτε να προσθέσετε στα burgers σας, ώστε να μην τα βαριέστε ποτέ. Έχουμε και λέμε:

Προσθέστε κομμάτια μπέικον στον κιμά

Η προσθήκη μπέικον στα μπιφτέκια μπορεί να αναβαθμίσει απολαυστικά τη γεύση τους, σύμφωνα με τον Hugh Acheson. Αν τα μπιφτέκια σας είναι αφράτα και πληθωρικά, θα πρέπει να μαγειρέψετε το μπέικον πριν το προσθέσετε στο κρέας. Αν μπιφτέκια σας είναι λεπτά, μπορείτε να το αφήσετε και ωμό, αρκεί να βεβαιωθείτε ότι είναι όλα σωστά μαγειρεμένα πριν φάτε το burger.

Το ιδανικό ψωμάκι

Burger δεν είναι μόνο το μπιφτέκι. Είναι και το ψωμάκι, το οποίο μπορεί να απογειώσει ή να καταστρέψει το burger σας. Προτιμήστε το κλασικό, απαλό ψωμάκι με σουσάμι ή ψωμάκι μπριός, αφού το ζητούμενο και στο ψωμί είναι να είναι ελαφρύ, μαλακό και λίγο γλυκό στη γεύση. Αν είναι και σπιτικό, ακόμα καλύτερα.

Η καλή σάλτσα

Δεν χρειάζεται να είστε σεφ για να φτιάξετε μια καλή σάλτσα που θα εκτοξεύσει γευστικά το burger σας. Μια γρήγορη και εύκολη σάλτσα αγιολί (με μαγιονέζα, σκόρδο και λεμόνι) αποτελεί πάντα μια καλή επιλογή. Ο Acheson προτείνει μια νόστιμη σος με κρεμ φρες, μαγιονέζα, λίγο σιρόπι σφενδάμου, λίγο κέτσαπ, σκόνη σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού, που θα πάει σε άλλο επίπεδο το burger σας.

Χρησιμοποιήστε μπλε τυρί

Το κλασικό κίτρινο τυρί του τοστ μπορεί να καταντήσει βαρετό. Γι' αυτό δοκιμάστε να βάλετε μπλε τυρί στα burgers σας για να ανακάτεψε λίγο την τράπουλα. Λίγο θρυμματισμένο blue cheese πάνω από το μπιφτέκι είναι η συνταγή για την επιτυχία, σύμφωνα με τον Acheson.

Προσθέστε λίγο σκορδοβούτυρο

Το βούτυρο σκόρδου μπορεί να ετοιμαστεί μέσα σε λίγα λεπτά και να δώσει έξτρα γεύση. Μπορείτε είτε να βουτυρώσετε τα ψωμάκια σας πριν τα ψήσετε είτε να τα το αφήσετε να λιώσει πάνω από τα ψημένα μπιφτέκια.

Η ισορροπία του κρεμμυδιού

Στο τέλειο burger, όλα τα υλικά δένουν αρμονικά μεταξύ τους. Το κρεμμύδι λοιπόν, δεν πρέπει να είναι ωμό και να επισκιάζει κάθε άλλη γεύση. Μπορείτε να καραμελώσετε τα κρεμμύδια, να τα γλυκάνετε με λίγη σάλτσα σόγιας ή να τα φτιάξετε μια μαρμελάδα κρεμμυδιών.

Καλύψτε το με ένα τηγανητό αυγό

Το τηγανητό αυγό είναι το συστατικό που θα συναντήσει ένα τέλειο burger και θα το μετατρέψει στην απόλυτη απόλαυση. Μόλις δαγκώσετε ή κόψετε το burger, ο κρόκος του αυγού λειτουργεί σχεδόν σαν σάλτσα, που ανεβάζει τα επίπεδα πρωτεΐνης και τη γεύση του burger.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA