Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα γεμιστά είναι από τα αγαπημένα πιάτα του καλοκαιριού. Η παρακάτω συνταγή δίνει τη δυνατότητα σε όλους να τα γευτούν αποφεύγοντας την κούραση της προετοιμασίας με το γέμισμα των λαχανικών και με βασικό υλικό το πολύ υγιεινό πλιγούρι.

Δείτε ΕΔΩ και άλλες συνταγές

Η συνταγή είναι πολύ θρεπτική και γρήγορη με το αποτέλεσμα να θυμίζει τα αυθεντικά γεμιστά.

  • 1 κιλό ντομάτες σε ροδέλες 1 εκ.
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι 
  • 400 γρ. πλιγούρι 
  • 2 κολοκύθια 
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 15 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • Βάζετε το πλιγούρι σε κατσαρόλα και προσθέτετε βραστό νερό, τόσο, όσο να το σκεπάζει. Καλύπτετε την κατσαρόλα με διαφανή μεμβράνη. Όταν τραβήξει το πλιγούρι το νερό το στραγγίζετε και το στεγνώνετε με καθαρή πετσέτα.
  • Βάζετε τις ντομάτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Πασπαλίζετε με 10 γρ. λάδι (1 κ. σούπας), τη ζάχαρη, το σκόρδο και το αλάτι.  Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120°C μέχρι να συρρικνωθούν και να χάσουν τα περισσότερα υγρά τους. Μόλις κρυώσουν τις ψιλοκόβετε.
  • Ψιλοκόβετε τις πιπεριές, τα κολοκύθια και τα κρεμμύδια. 
  • Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε τα 50 γρ. λάδι και σοτάρετε τις πιπεριές, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν ελαφρώς.
  • Προσθέτετε το φρέσκο κρεμμύδι και μαγειρεύετε λίγο ακόμα.
  • Στη συνέχεια, προσθέτετε τα κολοκύθια και μαγειρεύετε για λίγο και αποσύρουμε. 
  • Αναμειγνύετε τα σοταρισμένα υλικά με το πλιγούρι, την ψιλοκομμένη ψητή ντομάτα, τον μαϊντανό, και τον δυόσμο και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA