Μενού
  • Α-
  • Α+

Το αθηναϊκό κέντρο αποτελεί έναν γαστρονομικό καμβά. Σε κάθε γωνιά του θα συναντήσεις μυρωδιές και γεύσεις που παραπέμπουν σε χώρες από την Νότιο Κορέα μέχρι το Μεξικό και από την Αίγυπτο μέχρι τον ευρωπαϊκό Βορρά. Σε αυτή τη γευστική παλέτα την ιταλική πινελιά την βάζει το Odori Vermuteria Di Atene.

Το Odori βρίσκεται στον πεζόδρομο του ναού των Αγίων Θεοδώρων, στο 2 της Σκουλενίου. Μεταξύ των διάφορων ιταλικών cocktails και πιάτων σερβίρει κάθε μέρα (και τα Σαββατοκύριακα) brunch από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 βασισμένο σε αγαπημένες ιταλικές γεύσεις όπως η μοτσαρέλα, το προσούτο και η πανσέτα. Γεύσεις που συνδυάζονται άψογα με τις φρουτώδεις νότες μιας Heineken 0.0.

Ένα μεσημέρι καθημερινής, ξεκλέβοντας λίγο χρόνο από το γραφείο, επισκεφτήκαμε το Odori για να δοκιμάσουμε το brunch του. Παραγγείλαμε δροσερές Heineken 0.0, οι οποίες καταρρίπτουν κάθε προκατάληψη για το πόσο απολαυστική μπορεί να είναι μία μπίρα χωρίς αλκοόλ, ένα italian breakfast, ένα πεϊνιρλί καπρέζε (το signature πιάτο του brunch του καταστήματος), μια μπρουσκέτα αβοκάντο και pancakes σοκολάτας.

Μία ώρα αργότερα το Instagram μας είχε γεμίσει με φωτογραφίες όπως οι παρακάτω, ενώ δεν σταματήσαμε να απαντάμε «ναι, είναι όσο νόστιμο όσο φαίνονται» σε όλους μας έστελναν πώς μας φάνηκαν τα πιάτα.

To italian breakfast

Περιλαμβάνει 2 ποσέ ή τηγανιτά αυγά σε μπριός με πέστο βασιλικού, τομάτα, σως ολλαντέζ, prosciutto και πολέντα με παρμεζάνα.

Μπρουσκέτα αβοκάντο

Η μπρουσκέτα περιέχει τομάτα, κάπαρη, ξύδι βαλσάμικο, καπνιστό σολομό, τσία, σουσάμι. Μπορείτε να προσθέσετε δύο ποσέ/τηγανητά ή scrambled αυγά.

Πεϊνιρλί καπρέζε

Σάλτσα Napoli, mozzarella, prosciutto, pesto (+ αυγό).

Pancakes σοκολάτας

Με φρούτα και κραμπλ φουντουκιού.

Odori Vermuteria Di Atene, Σκουλενίου 2, Αθήνα, 210 3314674, Facebook, Instagram

Φωτογραφίες: Χρήστος Λώλος

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA