Μενού
  • Α-
  • Α+

Όταν ακούς τις λέξεις Monsieur Cannibale, το μυαλό πάει αυτόματα στο γνωστό γαλλικό τραγούδι του Sacha Distel, που κυκλοφόρησε το 1966 και αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα, που αιχμαλωτίζεται από μια φυλή στην Αφρική, και επειδή ο φύλαρχος τον παραδίδει στο χαρέμι του, τελικά περνάει τόσο καλά, που προτιμάει να πεθάνει, παρά να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Από την άλλη, οι κάτοικοι του κέντρου - και όχι μόνο - μπορούν να σκεφτούν και το ομώνυμο all day bar, που βρίσκεται στο Παγκράτι. Μια κομψή, καλαίσθητη και γωνιακή brasserie στην πλατεία του Προφήτη Ηλία, που σε περιμένει να δοκιμάσεις τον ανανεωμένο και εμπλουτισμένο brunch κατάλογο, που υπογράφει ο σεφ Σταύρος Υφαντίδης και συνδυάζεται τέλεια με μια αναζωογονητική Heineken 0.0 που παρασκευάζεται από φυσικά συστατικά.

Ο φινετσάτος χώρος, που επιμελήθηκε ο Αλέξανδρος Πετράκης (Noel, Upupa Epops, Juan Rodriguez) είναι ζεστός και φιλόξενος, με «πινελιές» τσίρκου και vintage ατμόσφαιρας, και εκεί μπορείς να απολαύσεις τις υπέροχες γεύσεις που θα σου σερβίρουν, νιώθοντας πως βρίσκεσαι κάπου στη Γαλλία.

Τα πιάτα του brunch σερβίρονται από τις 10:00 μέχρι τις 15:00 καθημερινά και Σαββατοκύριακα. Κάθε εξάμηνο, ο κατάλογος ανανεώνεται, διατηρώντας, όμως, τις σταθερές του, για να μην... βαριούνται οι επισκέπτες. Το νέο μενού περιλαμβάνει 8 βασικά πιάτα, 5 διαφορετικές εκδοχές από pancakes και 3 brunch coctails. Ακόμη, μπορείς να βρεις και vegeterian επιλογές, αλλά και να προσαρμόσεις στα γούστα σου τα ήδη υπάρχοντα πιάτα, προσθέτοντας ή αφαιρώντας υλικά.

Στα signatures πιάτα του Monsieur Cannibale είναι αναμφισβήτητα το Croque Madame, αλλά και οι homemade πίτσες του, τα πεϊνιρλί και το new entry hot dog. Το ζυμάρι που χρησιμοποιείται σε όλα είναι χειροποίητο, καθώς το επιμελούνται οι σεφ και το αφήνουν να ξεκουραστεί τουλάχιστον 18 ώρες, πριν το σερβίρουν. Τις εντυπώσεις έχει κερδίσει και το επίσης νέο πιάτο Bruschetta Avocado & Eggs a la Coque, το οποίο έχει κατακτήσει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του κοινού και το οποίο προσαρμόζεται και σε vegan εκδοχή.

Monsieur Special Hot Dog

Με μπέικον σως, λουκάνικο Βαυαρίας, ντομάτα, καραμελωμένο κρεμμύδι, φυσαλίδες πατάτας

Bruschetta Avocado & Eggs a la Coque

Αβοκάντο, γκουαντσιάλε, ντομάτα, κρεμμύδι, αυγά. Ταιριάζει γάντι με μια Heineken 0.0., με την οποία μπορείς να απολαμβάνεις την γεύση της Heineken, χωρίς να συμβιβάζεσαι σε επίπεδο απόλαυσης.

Και vegeterian επιλογή

Pinsa at home with Smoke Salmon

Χόρτα εποχής, πουρές μανιταριών, σολωμός, κουκουνάρι, λάδι τρούφας

Και vegeterian επιλογή

Ό,τι και να επιλέξεις, το σίγουρο είναι πως θα φύγεις από το Monsieur Cannibale με χορτάτο στομάχι και χαμόγελο στα χείλη!

Monsieur Cannibale - Βρυάξιδος 24, Παγκράτι, Τηλ.: 210 7526130, Facebook, Instagram

Photo Credits: Δώρα Δημητρίου

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA