Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία συνταγή πανεύκολη, πολύχρωμη, υγιεινή και έτοιμη σε χρόνο ρεκόρ. Μεξικάνικη σαλάτα ζυμαρικών που τρώγεται και κρύα, με πολλά super food υλικά, ιδιαίτερα δυναμωτική που μπορείτε να την πάρετε και στη δουλειά. Και γιατί μεξικάνικη; Μα γιατί έχει αβοκάντο, κόκκινα φασόλια και καυτερές πιπεριές!

Υλικά

  • 1 πακέτο ζυμαρικά (π.χ. πέννες, ριγκατόνι, φαρφάλες, φουσίλι)
  • 200 γρ καλαμπόκι κονσέρβα
  • 200 γρ φασόλια κονσέρβα
  • 1 αβοκάντο
  • 1 κόκκινη πιπεριά (αν θέλετε καυτερή)
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 300 γρ. ντοματίνια
  • 30 γρ. λάδι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Εκτέλεση

  • Βράζετε τα ζυμαρικά.
  • Όσο βράζουν τα ζυμαρικά ξεκινάτε την προετοιμασία με τα κοψίματα των υπόλοιπων υλικών. Δίνετε ό,τι σχήμα θέλετε στις πιπεριές, στο αβοκάντο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κόβετε τα ντοματίνια στη μέση.
  • Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό αφού τον στεγνώσετε καλά και στραγγίξτε τις κονσέρβες το καλαμπόκι και τα φασόλια.
  • Όταν βράσουν τα ζυμαρικά τα σουρώνετε και τα ανακατεύετε με το ελαιόλαδο, ανακατέψτε πολύ καλά και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν καλά.
  • Σοτάρετε σε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια για πολύ λίγο (2-3 λεπτά)
  • Μόλις κρυώσουν καλά τα λαχανικά, ρίξτε τα μακαρόνια, το καλαμπόκι, τα φασόλια, το αβοκάντο και το μαϊντανό και ανακατέψτε πολύ καλά. Ραντίστε τη σαλάτα ζυμαρικώνμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τρίψτε πιπέρι, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.

Παραλλαγές

  • Θα μπορούσατε να προσθέσετε τόνο κονσέρβα, ή και κοτόπουλο που σας περίσσεψε από την προηγούμενη ημέρα.
  • Θα μπορούσατε να φτιάξετε μία πολύ γρήγορη σάλτσα με μισό κεσεδάκι γιαούρτι, μία κουταλιά μαγιονέζα και μία κουταλιά λάδι, αλάτι, πιπέρι
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA