Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα από τα πλέον αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων είναι η πίτσα. Παράλληλα είναι και από τις βασικές επιλογές για... delivery. Ωστόσο με την παρακάτω συνταγή μπορείτε εύκολα και γρήγορα να κάνετε τη δική σας πίτσα, χωρίς μάλιστα αναμονές καθώς επιλέξαμε συνταγή χωρίς μαγιά. Παράλληλα μπορείτε να πειραματιστείτε με τα toppings. Αυτό που πάντως χρειάζεται προσοχή είναι το ψήσιμο! Μη... φοβάστε σας δίνουμε όλα τα tips για να γίνει τέλεια!  

Υλικά

  • 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 125 γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 200 γραμ. γάλα  (χλιαρό)
  • 1 κ.γλ. ξίδι
  • 2 πρέζες ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα ντομάτα passata
  • 3 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • αλάτι
  • 2 κούπες τριμμένα κίτρινα τυριά
  • 6 φέτες μπέικον ( ή όποιο αλλαντικό σας αρέσει)
  • μισή πράσινη ή κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, το γάλα, το ξίδι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Πρέπει να γίνει απαλή και ελαστική
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψί και την απλώνουμε
  • Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη σάλτσα απλά ανακατεύοντας σε ένα μπολ τη ντομάτα, το λάδι, τη ρίγανη και το αλάτι.
  • Την απλώνουμε πάνω στη ζύμη
  • Στη συνέχεια απλώνουμε τα μπέικον και από πάνω τα τριμμένα τυριά και τις πιπεριές
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 210°C στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα φούρνου.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου

Tip 1: Πολύ σημαντικό είναι να έχετε προθερμάνει σωστά τον φούρνο

Tip 2: Μόλις λιώσουν τα τυριά είναι έτοιμη η πίτσα, για αυτό πρέπει οπωσδήποτε το ταψί να μπει στην τελευταία σχάρα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA