Μενού
  • Α-
  • Α+

Αν βαριέστε το φούρνο αλλά το λεμονάτο κοτόπουλο είναι από τα αγαπημένα σας φαγητά, τότε η συνταγή που ακολουθεί είναι η ιδανική. Το πιο ζουμερό και γευστικό κοτόπουλο, με πλούσια λεμονάτη γεύση και σάλτσα για... βούτες θα γίνει σε ένα τηγάνι, εύκολα και γρήγορα. 

Υλικά

  • 4 κ.σ. λάδι
  • 1 κιλό κοτόπουλο μπούτι με κόκαλο και πέτσα (κοπανάκια)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι χυμός λεμονιού
  • 1 1/2 φλυτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή νερό
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπούτια κοτόπουλου από όλες τις πλευρές.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μαγειρευτεί εσωτερικά το κοτόπουλο.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού και τον ζωμό κοτόπουλου ή το νερό με πάστα ζωμού.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί και να δέσει η σάλτσα.
  • Προσθέτουμε τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
  • Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι.
  • Προσθέτουμε στη σάλτσα το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Tip: Αν η σύσταση της σάλτσα μας αρέσει αραιή παραλείπουμε το βήμα με το κορν φλάουρ 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA