Μενού
  • Α-
  • Α+

Η χυλωμένη κοτόσουπα είναι το καλύτερο φάρμακο για το κρύο, το κρυολόγημα αλλά και για τις λιγούρες μας. Η συνταγή μας δεν έχει την διαδικασία του αυγολέμονου που... τρομάζει πολλούς ωστόσο είναι το ίδιο γευστική και με εξαιρετική υφή. Λίγα υλικά αλλά πολύ γευστικά και θα έχετε την τέλεια κοτόσουπα!

Υλικά

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο μέτριο
  •  1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  •  1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι κίτρινο 
  •  3 μέτρια καρότα, τριμμένα 
  •  2 σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 2 μικρές πατάτες, κομμένες σε κύβους
  •  1 φλ. ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  •  χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι 

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κοτόπουλο με νερό, ώστε να το σκεπάζει
  • Βράζουμε για περίπου 40-45 λεπτά σε μέτρια φωτιά
  • Αφήνουμε στην άκρη τον ζωμό και το κοτόπουλο
  • Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι αρχικά το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 2-3 λεπτά
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον μισό ζωμό και τις πατάτες και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει
  • Προσθέτουμε το καρότο, το σέλερι, τον υπόλοιπο ζωμό και το κοτόπουλο και αφήνουμε να πάρουν όλα μία καλή βράση (για περίπου 6-7 λεπτά)
  • Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε τη φωτιά
  • Ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ το αλεύρι και λίγο από τον ζωμό της κατσαρόλας και το διαλύουμε
  • Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και  ανακατεύσουμε για να διαλυθεί το αλεύρι
  • Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και το φέρνουμε σε βρασμό για 2-3 λεπτά, ώστε να χυλώσει η κοτόσουπα χωρίς αυγολέμονο
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA