Μενού
  • Α-
  • Α+

Η καλύτερη χειμωνιάτικη συνταγή είναι εδώ. Γιουβαρλάκια με αυγολέμονο! Τέλειο, ζεστό και χορταστικό. Μην σας φοβίζει, δεν έχει μεγάλη δυσκολία και επίσης δεν χρειάζονται και πολλά υλικά! Καλή επιτυχία...

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 10 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό (μόνο τα φύλλα) ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά
  • 1 κιλό χοιρινό κιμά
  • 120 γρ. ρύζι καρολίνα ή γλασέ
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1,5 λίτρο. νερό
  •  2 κύβους ζωμού κοτόπουλου
  • 50 γρ. χυμό λεμονιού
  • 50 γρ. κορν φλάουερ (διαλυμένο σε 50 γρ. νερό)\

Εκτέλεση

  • Ανακατέψτε σε ένα μπολ, βάζουμε τον κιμά, τα ασπράδια, το ρύζι, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο
  • Πλάστε τα γιουβαρλάκια σε μικρές μπάλες στο μέγεθος ενός κρόκου, αλευρώστε
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια, σιγοβράζοντας για 25-30 λεπτά
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε τους κρόκους και προσθέστε λίγο λίγο τον χυμό λεμονιού
  • Προσθέστε το μείγμα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια
  • Προσθέστε το το διαλυμένο κορν φλάουερ και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ακόμη σε χαμηλή φωτιά
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA