Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Smash' n Bun, το γνωστό burger house της Πατριάρχου Ιωακείμ που μας συστήθηκε πέρσι τέτοια εποχή κατά την διάρκεια της καραντίνας, συμπληρώνει σε λίγες μέρες ένα χρόνο ζωής. Τα burgers του, βασισμένα σε συνταγές του Μιχάλη Νουρλόγλου και άψογη εκτέλεση του Κλάιντι Κρόσι, έγιναν σε σύντομο χρονικό διάστημα talk of the town και κέρδισαν τις καρδιές των foodies της πόλης.

Διαβάστε ακόμη: Dine Athens by Alpha Bank: Επιστρέφει το μεγαλύτερο γαστρονομικό γεγονός - Τα εστιατόρια

Με την χρήση dry aged κοπών, κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, βιολογικά προϊόντα και χειροποίητες παρασκευές, το Smash’n Bun έδωσε στο burger τη θέση που του αξίζει στην αθηναϊκή street food σκηνή, προσφέροντας στον «δρόμο» ποιότητα εστιατορικού επιπέδου.

Tον πρώτο χρόνο της ζωής του διαγράφει πλέον το δικό του success story στην ελληνική street food σκηνή με signature burgers όπως το ζουμερό Smash, το τραγανό Κorean fried chicken, το απολαυστικό Wagyu dog, με χειροποίητο wagyu λουκάνικο, truffle mayo, μαρμελάδα μανιταριών, cheddar sauce και crispy κρεμμύδια, και φυσικά το best seller Moldo με την λαχταριστή creamed mushroom γέμιση, και ανατρέπει τα έως τώρα δεδομένα.

Τι κάνει αλήθεια την διαφορά στα signature Smash Burgers του Smash’ n Bun; Η απάντηση είναι η πρώτη ύλη και η τεχνική ψησίματος. Εκλεκτός, 100% ελληνικός μοσχαρίσιος κιμάς dry-aged ωρίμασης 40 ημερών, ζυμώνεται μόνο με αλάτι σε μπάλα και στη συνέχεια πιέζεται δυνατά με ειδικές πρέσες πάνω στην καυτή επιφάνεια ψησίματος, μέχρι να αποκτήσει πάχος μόλις μισό εκατοστό. Αυτή η διαδικασία μειώνει τον χρόνο παρασκευής, ενώ παράλληλα, καθώς οι γωνίες ξεροψήνονται παγιδεύοντας τους ζωμούς και κάθε νόστιμη λιπαρή ουσία του κρέατος στο εσωτερικό, η γεύση εκτοξεύεται σε άλλο επίπεδο

Το comfort αποτέλεσμα συμπληρώνουν το χειροποίητο bun από βιολογικό αλεύρι, ενώ όλα τα υπόλοιπα υλικά όπως για παράδειγμα το τυρί, το μπέικον και η ντομάτα είναι όλα βιολογικά. Όλες οι παρασκευές είναι χειροποίητες, ενώ ακόμη και η κέτσαπ, χάρη σε μια πολύπλοκη τεχνική ζύμωσης, χρειάζεται μια εβδομάδα για να φτάσει στην τελική, ιδανική της γεύση. Στο Smash’n Bun η ποιότητα, η φρεσκάδα, η επιλογή της καλύτερης πρώτης ύλης και η γευστική ένταση είναι έννοιες αδιαπραγμάτευτες.

Εξίσου πληθωρικά είναι τα grilled-cheese sandwiches, το μυστικό τους είναι ο τρόπος που δημιουργείται η χρυσαφένια κρούστα τους και το κορυφαίο cheddar, ενώ τα λόγια είναι φτωχά μπροστά στο Korean fried chicken: για την παρασκευή του χρησιμοποιείται βιολογικό ελληνικό κοτόπουλο, το οποίο διπλοπανάρεται και ψήνεται σε ειδική φριτέζα, τηρώντας ευλαβικά συγκεκριμένους χρόνους προκειμένου κάθε λαχταριστή μπουκιά να είναι τραγανή απέξω και ζουμερή από μέσα.

Σημειώστε ότι ειδικά για την περίοδο της Σαρακοστής, το Smash’n Bun προτείνει στους πιστούς του φίλους ένα γευστικότατο shrimp burger με φιλέτο γαρίδας, κρέμα αβοκάντο και λάχανο αρωματισμένο με lime,τσίλι,πράσινο μήλο και μυρωδικά. Εναλλακτική πρόταση αποτελεί και η σταθερή vegan πρόταση του καταλόγου, το Yogi burger, με almond milk vegan bun, beyond meat patty, πίκλες iceberg, ketchup και garlic faux “mayo’. Ένα burger τόσο γευστικό, που δύσκολα θα πιστέψετε ότι δεν περιέχει κρέας.

Τις λαχταριστές προτάσεις του Smash’n Bun συνοδεύουν ιδανικά οι μπύρες της ελληνικής εταιρείας Strange Brew, που εκπροσωπεί επάξια το εγχώριο craft κίνημα. Κάντε την παραγγελία σας μέσω της εφαρμογής wolt και οι αγαπημένες street food γεύσεις θα έρθουν στην πόρτα σας. Αν πάλι βρίσκεστε στο κέντρο, η ομάδα του Smash & Bun θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει από κοντά για take away ή στα όμορφα τραπεζάκια επί της οδού Πατριάρχου Ιωακειμ στο Κολωνάκι. Η άνοιξη το επιβάλει άλλωστε.

Smash' n Bun, Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Αθήνα 106 76, Τηλέφωνο: 2107249802

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA