Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των αξιωματικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής βρίσκονται και οι καταθέσεις που θέλουν την άτυχη γυναίκα να δίνει το «παρών» και σε χαρτοπαικτικές λέσχες στο κέντρο της Αθήνας, πάντα συνοδεία ομοεθνών της! Τα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι Αρχές είναι ποιος και γιατί θέλησε να σκοτώσει την 38χρονη Κινέζα, πότε έγινε η πράξη και εάν το σημείο που βρέθηκε η σορός σε προχωρημένη σήψη είναι και το σημείο της δολοφονίας.

Image removed.

Τα ενδεχόμενα είναι δύο: είτε να πρόκειται για έγκλημα με προσωπικό κίνητρο από άτομα του περιβάλλοντος της γυναίκας, είτε οι δράστες να ανήκουν στην κινεζική μαφία τις διαβόητες «τριάδες» που δεν έχουν κανέναν δισταγμό να σκοτώσουν ομοεθνείς τους σε κάθε γωνιά του κόσμου. Εφαρμόζοντας, επίσης, τη μέθοδο «follow the money» οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θα επιχειρήσουν να δουν με ποια άτομα είχε οικονομικές συναλλαγές –πέραν της μισθοδοσίας της- και σε τι αποσκοπούσαν οι επισκέψεις σε καζίνο και χαρτοπαικτικές λέσχες: εάν δηλαδή απλά έπαιζε (σ.σ. πράγμα απίθανο με βάση τα οικονομικά της, εάν «άσπριζε» χρήμα ή εάν ήταν συνοδός).

«Τριάδες»: Συμμορίες με ιστορία από τον 18ο αιώνα

Η ιστορία της κινεζικής μαφίας ξεκινά τον 18ο αιώνα, όταν σύμφωνα με τα ιστορικά βιβλία οι «Τριάδες» εμφανίστηκαν ως ένοπλη αντίσταση του Μινγκ στην δυναστεία Μαντσού! Υπάρχουν διάφοροι μύθοι για την προέλευση των μελών της, ακόμη και ότι κάποιοι ήταν μοναχοί Σαολίν. Όσον αφορά τον όρο «τριάδες», έχει να κάνει με έναν μυστικό αριθμητικό κώδικα αναγνώρισης, που ορίζει τη δομή της εγκληματικής ομάδας και φυσικά τη θέση που έχει το κάθε μέλος.

Από τότε μέχρι σήμερα, βέβαια, έχουν αλλάξει πάρα πολλά και οι «Τριάδες» είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγκληματικά δίκτυα παγκοσμίως, με πάρα πολλά μέλη και ειδίκευση το παραεμπόριο, τις κλοπές, τα συμβόλαια θανάτου, τη διακίνηση ναρκωτικών και τους εκβιασμούς! Όσον αφορά την παρουσία τους στην Ευρώπη, για πρώτη φορά το 2013 η έκθεση «Transcrime» αναφέρεται σε επενδύσεις και δράση της κινεζικής μαφίας σε διάφορες χώρες. Πάντως, αξίζει να σημειώσει κανείς, ότι σπάνια η κινεζική μαφία δρα εναντίον άλλης εθνότητας όπως για παράδειγμα η γιαπωνέζικη «Yakuza», καθώς λόγω της δυσκολίας ενσωμάτωσης στους ξένους πολιτισμούς οι όποιες συναλλαγές είναι κυρίως μεταξύ ομοεθνών!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA