Μενού
  • Α-
  • Α+

Αν και διαρκώς ανακύπτουν διαδικαστικά προβλήματα, στα περισσότερα σχολεία γίνονται απολυμάνσεις, εργασίες καθαριότητας και επισκευών ώστε οι μαθητές σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας να επανέλθουν στις τάξεις με ασφάλεια.

Image removed.

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί διαπιστώνουν αρκετά κενά όπως το ότι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τα rapid test και όσα ελάχιστα γίνονται όπως στην Καλαμάρια ή στον Βύρωνα είναι πρωτοβουλίες των δήμων και των τοπικών συλλόγων διδασκόντων.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της διδασκαλικής Ομοσπονδίας Γιώργος Τρούλης, δηλώνει στο reader.gr, «πως ναι μεν η πλατφόρμα του υπουργείου για τις σχετικές αιτήσεις άνοιξε εχθές, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει ειδοποιηθεί κανένας δάσκαλος από τα 386 κέντρα ελέγχου του ΕΟΔΥ».

Παράλληλα, σημειώνει πως τα τεστ θα πρέπει να είναι επαναλαμβανόμενα, «επειδή οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα έρχονται καθημερινά σε επαφή, μέσα στην τάξη, αλλά λόγω των καιρικών συνθηκών θα εκτίθενται σε κινδύνους».

Επιπλέον δεν έχει προβλεφθεί ο τρόπος αποχώρησης των παιδιών από τα σχολεία, αφού ο σχεδιασμός αφορά την ολιγόλεπτη καθυστέρηση της προσέλευσης τους, μόνο το πρωί.

«Δεν γίνεται οι μαθητές να μην συγχρωτιστούν, ειδικά σε όσα σχολεία έχουν μια είσοδο και έξοδο», υπογραμμίζει ενδεικτικά.

Οι ενστάσεις αυτές υιοθετούνται και από όσους ειδικούς εξέφρασαν αμφιβολίες για το άνοιγμα των μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην παρούσα φάση.

Πάντως, το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή και σταδιακή επιστροφή των μαθητών στην κανονικότητα τους.

Δείτε τις φωτογραφίες στο gallery που ακολουθεί

Διαβάστε Ακόμα:

Σχολεία: Τι sms θα στέλνουν οι γονείς στο 13033

Εξαδάκτυλος για σχολεία: Αν υπάρξουν στοιχεία η απόφαση μπορεί να αναθεωρηθεί

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA