Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός - Μαγιορκίνης: Στον μαραθώνιο της πανδημίας δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο νήμα του τέρματος

«Στον μαραθώνιο της πανδημίας δεν έχουμε περάσει το μήνα του τέρματος», ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας.

«Η καλύτερη εκτίμηση είναι να αντέξουμε τους επόμενους μήνες για να εμβολιαστεί ο πληθυσμός», επεσήμανε ο κ. Μαγιορκίνης.

«Στην Αττική υπάρχουν ήπιες αυξομειώσεις ενώ στη Θεσσαλονίκη μειώνεται το επιδημιολογικό φορτίο» είπε ο κ. Μαγιορκίνης και επεσήμανε πως υπάρχει υποχώρηση των διαγνώσεων στους 65 ετών και άνω.

«Το στοίχημα είναι μεγάλο και θα παίξει ρόλο η τήρηση των μέτρων. Έχουμε καταφέρει πολλά. Είμαστε σίγουροι όμως ότι μπορούμε ακόμα περισσότερα», τόνισε.

Στην Ελλάδα συνεχίζει η μείωση των κρουσμάτων στην επικράτεια, ενώ σημειώνεται και σταδιακή υποχώρηση της πίεσης στο Σύστημα Υγείας, σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη.

Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως ο αριθμός των διαγνώσεων παγκοσμίως έφτασε τις 800.000 ανά μέρα ενώ ο αριθμός των ατόμων που καταλήγουν αυξήθηκε στους 16.000 ημερησίως.

Στη Γαλλία υπήρξαν σημάδια επιδείνωσης της επιδημίας, στη Γερμανία υπάρχουν σημάδια σταθεροποίησης, στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν τα πρώτα σημάδια κάμψης του τρίτου κύματος και στην Ιταλία υπάρχει σταθεροποίηση, σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη.


 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Κορονοϊός