Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην «Κοινωνία Ώρα ΜΕGA» μίλησε ο Αντώνης Παντελής, ο οποίος είναι κάτοικος Ερέτριας και είδε το σκάφος του πρώην υπουργού, Σήφη Βαλυράκη να φέρνει κύκλους γύρω του και να μοιάζει ακυβέρνητο.

«Ήταν Κυριακή μεσημέρι ώρα 1:15. Περπατούσα τον παραλιακό δρόμο. Κάποια στιγμή επειδή ασχολούμαι με τη θάλασσα, είμαι και ψαράς. Βλέπω ένα σκάφος που κινούνταν στον κάβο, με μεσαία ταχύτητα και έκανε γύρους μόνο του. Δεν είδα κάποιο άλλο σκάφος να είναι κοντά του. Δεν είδα άλλο σκάφος να περνάει από το σημείο που ήταν ο Σήφης Βαλυράκης. Είδα μόνο το φουσκωτό του και έκανε γύρους» ανέφερε ο κ. Παντελής.

«Η ώρα ήταν 13:15 έως το 13:40 που το παρακολουθούσα εγώ», προσέθεσε ο κ. Παντελής.

«Εγώ το είδα μέχρι ένα σημείο, μετά σταμάτησα και έφυγα, δεν συνέχισα να παρακολουθώ. Το βράδυ που είδα το συμβάν, ενημέρωσα και το λιμεναρχείο της Ερέτριας».

«Οι κάτοικοι δεν λένε κάτι, απλά το μόνο που έχω ακούσει είναι ότι κάποιος επαγγελματίας με το καΐκι. Έτσι λένε. Σαν Αντώνης δεν είδα κάτι, μόνο το φουσκωτό να κάνει κύκλους», κατέληξε ο κ. Παντελής.

Για ένα σκάφος που περιστρεφόταν ακυβέρνητο έκανε λόγο και ο Βαγγέλης Γκάγκαρης, πρόεδρος Διασωστικής Ομάδας της περιοχής.

Εξήγησε, παράλληλα, πως όταν τα σκάφη κάνουν με αυτό τον τρόπο περιστροφές είναι ακυβέρνητα, επειδή «η προπέλα είναι δεξιόστροφα στα βαρκάκια, όταν πέσει ο κυβερνήτης, το σκάφος κάνει δεξιόστροφες στροφές γύρω από τον εαυτό του».

Εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους καταγγέλλει η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη

Η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη  έστειλε σχετική επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, η Μίνα Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη,  στην οποία καταγγέλλει εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στο δυστύχημα.

«Οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας», αναφέρει μεταξύ άλλων η γνωστή ζωγράφος και σύζυγος του εκλιπόντος πρώην υπουργό. 

Σημειώνει ακόμα ότι «τα επαγγελματικά σκάφη στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θάλασσα κατά τον χρόνο του συμβάντος. Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

Πληροφορίες, που δεν έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί, θέλουν δύο επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη να κινούνται κοντά στην περιοχή που βρέθηκε νεκρός ο Σήφης Βαλυράκης. Μένει, βέβαια, να διερευνηθεί εάν είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση. 

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Από τη νεκροψία - νεκροτομή προέκυψε ότι ο Σήφης Βαλυράκης είχε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις συνέπεια της πτώσης του στη θάλασσα. Κακώσεις που ενδεχομένως να προήλθαν από την προπέλα του σκάφους. Συνέπεια αυτών ήταν ο πνιγμός του πρώην υπουργού. Τέλος, η οικογένεια του εκλιπόντος ζήτησε να αναβληθεί η κηδεία που ήταν προγραμματισμένη για αύριο, στο κοιμητήριο του Παπάγου.

Διαβάστε Ακόμα:

Στο «μικροσκόπιο» οι συνθήκες θανάτου του Βαλυράκη – Ο καβγάς με ψαρά και το μυστήριο με τα ψαροντούφεκα

Σήφης Βαλυράκης: Σε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις αποδίδεται ο θάνατός του

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA