Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο βίντεο που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, διακρίνεται ακριβώς στην πόρτα του πυροσβεστικού στη θέση του οδηγού ο 46χρονος, λίγο πριν παρασυρθεί από τον χείμαρρο και βρεθεί στο φρεάτιο.

Είναι η στιγμή όπου οι συνάδελφοί του έχουν δέσει με σχοινιά το πυροσβεστικό όχημα προκειμένου να το ρυμουλκήσουν και έχουν πάρει εντολή ν’ απομακρυνθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 46χρονος πιθανότητα προσπάθησε εκείνη τη στιγμή να βγει από το όχημα, προκειμένου να πάρει κάποια πράγματά του, γλίστρησε και στη συνέχεια δεν κατάφερε ν’ απομακρυνθεί από το φρεάτιο.

Ο 46χρονος πυροσβέστης ήταν πατέρας τριών παιδιών με πολλά χρόνια στο Σώμα. Διέμενε στην Αλεξανδρούπολη και η καταγωγή του ήταν από το Πραγγί Διδυμοτείχου. 

Σε πλάνο λίγο αργότερα φαίνονται πυροσβέστες να κρατούν με σκοινί το συνάδελφο τους που φτάνει στο σημείο που χάθηκε ο 46χρονος.  Ο πυροσβέστης κρατάει μία βέργα περίπου δύο μέτρων και έχει μαζί του μία φιάλη οξυγόνου.

Τον αναζητά μέσα στα λασπόνερα. Κινείται με προσοχή καθώς βλέπει πως το οδόστρωμα έχει υποχωρήσει και δίπλα του είναι ημιβυθισμένο το όχημα της Πυροσβεστικής.

Ξέρει πως κάθε λεπτό που περνάει είναι πολύτιμο. Βυθίζει τη βέργα και καταλαβαίνει πως υπάρχει φρεάτιο. μέσα στον αγωγό του φρεατίου. Παρά τις αγωνιώδης προσπάθειες τους, το εντοπίζουν νεκρό περίπου 100 μέτρα πιο κάτω. Εκεί, που καταλήγει το φρεάτιο.

«Δυστυχώς στην προσπάθεια του να διαφύγει ο οδηγός παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και κατέληξε 100 μέτρα πιο κάτω στις εκβολές του καναλιού, στην περιοχή του αεροδρομίου» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς.

«Την ώρα που πήγαιναν ήρθε ένα μεγάλο κύμα από το ρέμα δηλαδή ή μάλλον να το πω διαφορετικά ήταν χαμένος ο δρόμος και έπεσαν σε παρακείμενο χαντάκι που είχε δημιουργηθεί σαν ρέμα» σημείωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών, συμπληρώνοντας πως «είναι ένα θλιβερό γεγονός εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη και οδύνη για τον θάνατο ενός ακόμη συνάδελφου που χάθηκε εν ώρα υπηρεσίας».

Πήγαινε να σώσει μικρά παιδιά

Το όχημα της πυροσβεστικής πήγαινέ να σώσει μαθητές που είχαν εγκλωβιστεί από τις πλημμύρες, όμως βούλιαξε καθώς ο δρόμος υποχώρησε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε οργανωμένη απομάκρυνση 21 μαθητών του νηπιαγωγείου μαζί με τους δύο εκπαιδευτικούς τους. Καθώς και στη συνέχεια απομάκρυνση 100 μαθητών γυμνασίου, στην περιοχή Απαλού.

Διαβάστε Ακόμα:

Τραγωδία στον Έβρο: Τα συλλυπητήρια Μητσοτάκη-Τσίπρα για την απώλεια του αρχιπυροσβέστη

Ληστεία με... βαριοπούλα σε βενζινάδικο - Ψέκασαν τις κάμερες με πυροσβεστήρα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA