Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη στιγμή που ο κ. Μηταράκης αποχωρούσε από το Δημαρχείο Ορεστιάδας και κατευθυνόταν στο ΚΥΤ Φυλακίου, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, εκατοντάδες πολίτες άρχισαν να τον γιουχάρουν και να εκτοξεύουν προς το μέρος του πλαστικά μπουκάλια με νερό, πέτρες, αυγά, αλλά και κροτίδες.

Την ώρα που ο υπουργός Μετανάστευσης βρισκόταν μέσα στο Δημαρχείο συζητώντας με τον δήμαρχο της πόλης, Βασίλη Μαυρίδη, και εκπροσώπους φορέων της περιοχής, αναφορικά με την επέκταση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων και Μεταναστών στην περιοχή του Φυλακίου, ακούγονταν συνθήματα όπως: «Δεν σε θέλει ο λαός, πάρ'τον Πέτσα σου και μπρος» και «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Στη συνέχεια, όταν ο κ. Μηταράκης αποχωρούσε, οι πολίτες άρχισαν να πετούν αντικείμενα, προς το αυτοκίνητο που τον μετέφερε.

«Η πολιτική της κυβέρνησης για τη μείωση των ροών είναι αδιαπραγμάτευτη. Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οι ροές και το μεταναστευτικό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα και εφαρμόζουμε μια πολύ αυστηρή μεταναστευτική πολιτική που βάζει δύο στόχους. Τη μείωση των ροών - και πέρυσι είδατε μειώθηκαν οι ροές κατά 80% - και τον περιορισμό των επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες. Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι η χώρα μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι η πύλη εισόδου για τους λαθροδιακινητές για την Ευρώπη», ανέφερε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Μηταράκης.

Κεντρική φωτό: thrakinea.gr

Διαβάστε ακόμα:

Έφοδος σε κελιά στις φυλακές Άμφισσας: Βρέθηκε μαχαίρι, κινητά τηλέφωνα και... αλκοόλ

Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Μηχανάκι παρέσυρε και σκότωσε 8χρονο αγοράκι

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA