Μενού
  • Α-
  • Α+

Καθώς η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα επιδεινώνεται με γοργούς ρυθμούς, οι υγειονομικοί προειδοποιούν για την τάση, που ξεκινά να διαμορφώνεται, και η οποία δεν θα μπορέσει να αντιστραφεί χωρίς νέα αυστηρά μέτρα.

Πέρα από τις εκτιμήσεις για τα σημερινά νέα κρούσματα, καταγράφεται, παράλληλα, αύξηση 11% των κρουσμάτων στα σχολεία - στις ηλικίες 0-9 ετών - αλλά και κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο τριήμερο καταγράφηκαν 622 εισαγωγές και μόλις 296 εξιτήρια, ενώ οι διασωληνώσεις ασθενών με COVID-19 αυξήθηκαν σε σχέση με την προχθεσινή ημέρα.

Τα νοσοκομεία της Αττικής, μάλιστα, έχουν περάσει πλέον το ποσοστό ασφαλείας που είναι το 60% της πληρότητας των ΜΕΘ και των κλινών COVID-19.

Σημειώνεται πως έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 13:30 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου για την αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του Προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός - Λινού: «Όχι» σε καθολικό lockdown, οι άνθρωποι να βγουν στην ύπαιθρο και τα πάρκα

Κορονοϊός - Γώγος: Δύσκολη η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA