Μενού
  • Α-
  • Α+

Αποκλεισμένα είναι αρκετά τμήματα του εθνικού και περιφερειακού οδικού δικτύου, ενώ σε πολλές περιοχές η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Η Μακεδονία, η Θεσσαλία και ένα μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου δοκιμάζονται από την επέλαση του χιονιά.

Επίσης, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός τόσο στα ορεινά όσο και στα πεδινά και σε άλλα τμήματα της χώρας, όπως είναι η η Στερεά Ελλάδα, αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού.

Ακόμη, στην «κατάψυξη» έχει μπει και η Ήπειρος, όπου σήμερα δεν λειτουργούν τα σχολεία στον νομό Ιωαννίνων, στην ορεινή Άρτα και τον Δήμο Σουλίου.

https://twitter.com/isavellabella85/status/1360885587901886467?ref_src=twsrc^tfw

Τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας καθαρίζουν δρόμους και ρίχνουν αλάτι, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν μετατρέψει τις ορεινές επαρχιακές οδούς σε παγοδρόμια, όπου είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων.

Χωρίς ρεύμα είναι οι Σποράδες (Σκόπελος, Σκιάθος, Αλόννησος), ολονύχτιος αγώνας να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί σε Πήλιο και Βόλο. Κλειστά τα σχολεία στη Μαγνησία.

Πέπλο χιονιού έχει καλύψει και μεγάλο μέρος της Εύβοιας όπου και εκεί χρειάζονται αλυσίδες για τη μετακίνηση των οχημάτων. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι και η πόλη της Χαλκίδας έχει ντυθεί στα λευκά.

https://twitter.com/YAnyfantis/status/1361168412744052738?ref_src=twsrc^tfw

Η κακοκαιρία «Μήδεια» έκανε το πέρασμα της και από τη Ζάκυνθο με έντονη χιονόπτωση στα ορεινά του νησιού και με χαμηλές θερμοκρασίες, δημιουργώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Απαγορευτικό απόπλου

Επιπλέον, σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά για Κρήτη, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και, σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν κατά τόπους τα 9 και 10μποφόρ. 

Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας για Μαρμάρι και Κυκλάδες. Κλειστό είναι, επίσης, το λιμάνι του Λαυρίου και οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα -Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνου, Καβάλα- Λιμένα Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Διαβάστε ακόμα:

«Μήδεια»: «Έμφραγμα» στην εθνική οδό - Πολλά προβλήματα στην Κηφισίας

«Μήδεια»: Χιονίζει σε όλη την Αττική - Κλειστή η εθνική οδός από την Κηφισιά ως και τη Λαμία

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA