Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εξώδικα στον ΔΕΔΔΗΕ από τους δήμους Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής

Νομικά κατά του ΔΕΔΔΗΕ θα κινηθεί ο δήμος Χαλανδρίου για την παρατεταμένη διακοπή ρεύματος που ακολούθησε την κακοκαιρία «Μήδεια» και άφησε εκατοντάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα.

«Η αποκαρδιωτική κατάσταση με τις διακοπές ρεύματος στις γειτονιές της πόλη μας για πέμπτη ημέρα δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος.

Όπως σημείωσε, «η πρωτοφανής αναλγησία των υπευθύνων του ΔΕΔΔΗΕ δοκιμάζει την υπομονή όλων μας και θέτει σε κίνδυνο περιουσίες, ελπίζουμε όχι και ανθρώπινες ζωές.

Έχω δώσει εντολή στη Νομική Υπηρεσία για τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε ο δήμος Χαλανδρίου, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δοκιμαζόμενους δημότες του, να κινηθεί νομικά εναντίον του ΔΕΔΔΗΕ».

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ανακοίνωσή του ο δήμος Χαλανδρίου υπενθυμίζει πως η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) έχει αποσαφηνίσει ότι «οι δήμοι δεν φέρουν καμία ευθύνη για το κλάδεμα ή κόψιμο των δέντρων κατά μήκος των γραμμών μεταφοράς ενέργειας, όπως προκύπτει και από τον Κανονισμό Εγκαταστάσεων και Συντήρησης Υπαίθριων Γραμμών Ηλεκτρικής Ενέργειας, ΦΕΚ 608/Β/6.10.67 Αρ. 281».

Παράλληλα και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής απέστειλε από την πλευρά του εξώδικη διαμαρτυρία προς τον ΔΕΔΔΗΕ ξεκαθαρίζοντας τις ευθύνες της εν λόγω εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής δηλώνει, μέσω του εξωδίκου, πως επιφυλάσσεται να αξιώσει και να ζητήσει από την εταιρεία την πλήρη αποκατάσταση κάθε θετικής ή αποθετικής ζημίας που υπέστη ή θα υποστεί ο δήμος από τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν προέλθει από υπαιτιότητα του ΔΕΔΔΗΕ, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου. Όπως επίσης και την αποκατάσταση κάθε ζημίας που υπέστησαν οι δημότες και κάτοικοι της πόλης της Αγίας Παρασκευής από τις συγκεκριμένες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Διαβάστε ακόμα

Χωρίς ρεύμα για τέσσερις μέρες Ιπποκράτειος Πολιτεία, Αφίδνες, Καπανδρίτι - Μειώσεις στους λογαριασμούς ζήτησε ο Μητσοτάκης

ΔΕΔΔΗΕ: 4.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα – Ποιες περιοχές δεν έχουν ακόμα ηλεκτρικό

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Αγία Παρασκευή

Best of Internet