Μενού
  • Α-
  • Α+

Όπως αποκάλυψε ο Σπύρος Μπιμπίλας, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, το ΣΕΗ έχει δεχθεί επιπρόσθετες καταγγελίες. «Κάθε μέρα δεχόμαστε» είπε συγκεκριμένα και ξεκαθάρισε πως οι καταγγελίες δεν αφορούν απαραίτητα βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις αλλά εν γένει κακοποιητικές συμπεριφορές στο πλαίσιο του εργασιακού βίου στο θέατρο.

Παράλληλα ανέφερε πως γνωρίζει περιπτώσεις (ειδικά ανερχόμενων ηθοποιών) που έχουν υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά και διστάζουν να το αναφέρουν φοβούμενοι μη χάσουν την δουλειά τους ή αποτύχουν να εδραιωθούν στον χώρο.

Εμείς, ως σωματείο ηθοποιών έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και αφού έχει αρχίσει να χαράσσεται ο δρόμος μέσα από αυτήν, θα περιμένουμε με σύνεση και καρτερία να δούμε πως θα εξελιχθούν οι καταστάσεις, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

«Υποχρεωμένοι να παραδίδουμε τους φακέλους»

«Δεν λειτουργούμε με θυμικό, δεν λειτουργούμε με εκδίκηση λειτουργούμε με μόνο γνώμονα τους νόμους και την δικαιοσύνη, τίποτε άλλο» τόνισε. Πρόσθεσε ότι «εφόσον η δικαιοσύνη ζητάει τη συνδρομή μας και αφού έχουμε ένα πειθαρχικό συμβούλιο που δέχεται καταγγελίες, είμαστε υποχρεωμένοι να παραδίδουμε τους φακέλους που είναι για κακοποιήσεις».

Ο Σπ. Μπιμπίλας ξεκαθάρισε πως το θέμα δεν αφορά εργασιακές διαφορές και απηύθυνε έκκληση σε καλλιτέχνες που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές να απευθυνθούν στο σωματείο, προκειμένου να ληφθεί οργανωμένα δράση.

Διαβάστε ακόμα:

Πέτρος Φιλιππίδης: Εξώδικο στον δικηγόρο που αποκάλυψε καταγγελία για ξυλοδαρμό ηθοποιού

Σπύρος Μπιμπίλας: Η απάντηση στον Δημήτρη Λιγνάδη για το «μέτριος ηθοποιός»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA