Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εμβολίαζαν γνωστούς τους εκτός σειράς: «Ρουσφέτια» εις βάρος παιδιών με βαριές αναπηρίες

Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με παρατυπίες στη διαδικασία εμβολιασμού σε δύο ιδρύματα της Θεσσαλονίκης: Την ώρα που οι υπεύθυνοι ισχυρίζονται πως δεν είχαν πού να διαθέσουν τα εμβόλια, παιδιά με ειδικές ανάγκες - που τους είχαν ακυρώσει τον εμβολιασμό - βρίσκονταν την ίδια μέρα στο διπλανό δωμάτιο.

Σημειώνεται πως οι παρατυπίες έλαβαν χώρα στα ιδρύματα « Άγιο Δημήτριος» και «Άγιος Παντελεήμονας», και προκάλεσαν χθες την παρέμβαση εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, εμβολιάστηκαν 24 άτομα - 12 σε κάθε ίδρυμα - που δεν είχαν καμία εργασιακή σχέση με αυτά, ενώ η τελευταία ημερομηνία εμβολιασμού ήταν η 16η Φεβρουαρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα άτομα αυτά έχουν φιλικές σχέσεις με ανθρώπους του ιδρύματος και οι ηλικίες τους ξεκινούν από 40 - 45 ετών.

«Ξέχασαν» να εμβολιάσουν παιδιά με ειδικές ανάγκες

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, μάλιστα, αν και οι υπεύθυνοι αναφέρουν ότι η σειρά παρακάμφθηκε λόγω του ότι δεν υπήρχε κόσμος να διατεθούν τα εμβόλια και θα έπρεπε να πεταχτούν, παιδιά με ειδικές ανάγκες ήταν στα ιδρύματα τις ημέρες του εμβολιασμού και έκαναν μάθημα.

Το νέο αυτό στοιχείο έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς οι μητέρες των παιδιών αυτών είχαν λάβει μήνυμα στις 3 Φεβρουαρίου ότι στις 16 του ίδιου μήνα θα μπορούσαν να κάνουν την πρώτη δόση, και έξι μέρες μετά έλαβαν ακυρωτικό mail.

Σε αυτό αναφερόταν, ότι δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός καθώς ήταν μεγάλος ο αριθμός των εμβολίων που είχε προγραμματιστεί για εκείνη την ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις συγκεκριμένες δομές, έχουν επιβεβαιωθεί, μέχρι σήμερα, 60 κρούσματα κορονοϊού, ενώ 25 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Οι γονείς παρακαλούν να κάνουν τα εμβόλια

Μιλώντας στο Mega, η Ολυμπία Κόρδα, πρόεδρος του συλλόγου των ανθρώπων που είναι σε αυτά τα ιδρύματα, ανέφερε πως «οι γονείς δεν φέρνουν τα παιδιά τους καθόλου στο κέντρο ημέρας γιατί φοβούνται. Και παρακαλούν να κάνουν το εμβόλιο».

«Στις 16 του μηνός που ήταν να γίνει το εμβόλιο και το ακύρωσαν, πήραμε ένα έγγραφο, αλλά δε γράφει ημερομηνία», σημείωσε η κυρία Κόρδα.

«Έστω αυτά τα πέντε παιδιά που θέλουν οι γονείς τους να εμβολιαστούν, ήταν εκεί την ώρα την ώρα του εμβολιασμού. Κάποιοι είναι στο σπίτι και περιμένουν πώς και πώς γιατί φοβούνται. Αν τους έπαιρναν τηλέφωνο θα είχαν πάει οι άνθρωποι. Μας είπαν ότι επειδή ο ΕΟΔΥ είχε πολλά εμβόλια για τις 16 του μήνα, θα τα κάνει σε άλλη ημερομηνία για την οποία θα ενημερωθούμε», συνέχισε η ίδια.

«Δεν μπορεί να συγκρίνουμε ένα παιδί με βαριά αναπηρία, με έναν γέροντα. Ένα παιδί με ειδικές ανάγκες ξέρει μόνο το πρόγραμμά του. Ο Παύλος, ο γιος μου, με τραβούσε να βγει έξω, γιατί δεν καταλαβαίνει την κατάσταση».

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός - Παυλάκης: «Μούφα» το lockdown - Οποιαδήποτε χαλάρωση θα φέρει τσουνάμι

Μόσιαλος: Αυτά είναι τα έξι εμβόλια 100% αποτελεσματικά για προστασία από νοσηλεία ή θάνατο


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Κορονοϊός #Εμβόλιο #Θεσσαλονίκη