Μενού
  • Α-
  • Α+

Έξω από τα γραφεία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), βρέθηκε ο ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης και απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που βρέθηκαν εκεί για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και για τον Σπύρο Μπιμπίλα.

«Εγώ έχω έρθει εδώ να συγχαρώ ως μέτριος κι εγώ επαγγελματίας ομοφυλόφιλος τον μέτριο επαγγελματία ομοφυλόφιλο πρόεδρο του σωματείου μας και να τον στηρίξουμε όλοι, μας ένωσε όλους πάλι. Από εκεί και πέρα δεν θέλω να μιλήσω για τον κύριο Λιγνάδη, άλλωστε οι φερόμενες ως πράξεις του κινητοποίησαν όλο τον κόσμο μέχρι να καταδικαστεί. Αυτό που έχει σημασία και πρέπει να ακουστεί δυνατά στην κυβέρνηση και στην εκάστοτε κυβέρνηση είναι ότι επιτέλους έχει έρθει η ώρα να αλλάξουν κάποιοι νόμοι που αφορούν την παιδεραστία, που μπορεί να ψήφησε η προηγούμενη κυβέρνηση και συντηρεί και αυτή η κυβέρνηση. Αποδεικνύεται πια ότι ζούμε σε μια κοινωνία όπου το σύστημα αξιών είναι τέτοιο που θέλει άλλους νόμους», δήλωσε αρχικά ο Πέτρος Λαγούτης.

Με τον ηθοποιό να εκνευρίζεται στη συνέχεια εξαιτίας ερώτησης ρεπόρτερ που του είπε: «Όλοι οι ηθοποιοί γνωρίζατε κάποια πράγματα και δεν μιλούσατε. Αυτό είναι κάτι πολύ βασικό, έτσι δεν είναι;».

«Αυτή η ερώτηση μου θυμίζει το “γιατί τώρα;”, που λένε στα θύματα», απάντησε ο Πέτρος Λαγούτης.

«Δεν γνωρίζαμε. Εγώ με τον κύριο Λιγνάδη δεν είχα καμία επαφή, δεν τα ήξερα καθόλου. Μπορεί να είχα ακούσει κάποιες φήμες αλλά όχι για τέτοια πράγματα. Άλλο γνωρίζεις, άλλο έχεις ακούσει κάτι. Μην το πάμε εκεί, είναι πολύ κρίμα να το πηγαίνετε εκεί. Είναι πολύ άσχημο αυτό και το σταματάω. Επιτεθήκατε και σε συναδέλφους γι’ αυτό που με ρωτήσατε και δεν θα πω όνομα γιατί δεν θέλω να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση», προσέθεσε.

Στη συνέχεια σε ερώτηση για τα όσα καταλογίζει ο Δημήτρης Λιγνάδης στον πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα στο απολογητικό του υπόμνημα σχετικά με την εκλογή του και αποκαλώντας τον «μέτριο ηθοποιό», ο Πέτρος Λαγούτης σε ειρωνικό τόνο: «Δεν ξέρω. Προφανώς ο κ. Μπιμπίλας ευθύνεται για το «βατερλό» του σχεδίου στο Ελληνικό», ρίχνοντας και ένα «καρφί»για προηγούμενες δηλώσεις του συνηγόρου του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια.

Τέλος έστειλε ένα μήνυμα σε θύματα που έχουν υποστεί κάποια μορφή κακοποίησης ώστε να βγουν και να μιλήσουν.

«Γι’ αυτό κάνουμε αυτά που κάνουμε όλο το τελευταίο διάστημα και στα social και στις τηλεοράσεις γιατί ο σκοπός είναι να βγουν και να μιλήσουν όλοι οι άνθρωποι και όχι μόνο στον δικό μας χώρο. Χαίρομαι που δικός μας χώρος καθαρίζει αλλά θέλω να μιλήσει όλος ο κόσμος», κατέληξε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA