Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Στην αντεπίθεση ο δικηγόρος του θύματος: Πού είναι το κινητό του Λιγνάδη; - Να ελεγχθεί τι έκανε στο διαδίκτυο

Ο δικηγόρος του 25χρονου θύματος, Γιάννης Βλάχος, τόνισε πως θα πρέπει να ελεγχθούν το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του κατηγορούμενου, ενώ αποκάλυψε πως υπάρχουν νέες καταγγελίες και μάρτυρες, που επιθυμούν να καταθέσουν εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη.

Μιλώντας στο Mega, ο Γιάννης Βλάχος τόνισε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να ελεχθεί η δραστηριότητα του κατηγορούμενου για το αδίκημα των κατά συρροή βιασμών, Δημήτρη Λιγνάδη, στο διαδίκτυο:

«Η ανάκριση τώρα έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μεγάλο διάστημα. Υπάρχουν και άλλες καταγγελίες και μάρτυρες που πρέπει να εξεταστούν.

Υπάρχουν και δικά μας αιτήματα. Θα ζητήσουμε να ανοιχτεί το κινητό τηλέφωνο του κατηγορουμένου, να ελεγχθεί η δραστηριότητά του στο ίντερνετ.

Να δούμε τι δραστηριότητες είχε τα τελευταία χρόνια στο ίντερνετ. Πού είναι το λάπτοπ του; Το κινητό του τηλέφωνο; Είναι συγκεκριμένες ενέργειες που θα γίνουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Γνωρίζω ότι τίποτα δεν μένει για καιρό κρυμμένο»

Ερωτηθείς για την αντίδραση του πελάτη του - μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης για την προφυλάκιση Λιγνάδη - ο Γιάννης Βλάχος απάντησε πως «η πρώτη του αντίδραση ήταν να μου στείλει ένα μήνυμα στο κινητό μου»:

«Το μήνυμα έλεγε περίπου “πάντα πίστευα στην ελληνική δικαιοσύνη και γνωρίζω ότι τίποτα δεν μένει για καιρό κρυμμένο κάτω από τα μάτια της”.

Ήταν η ανακούφιση που ένιωσε αλλά και η επιβεβαίωση της προσδοκίας, που είχε, ότι η ελληνική δικαιοσύνη επιτέλους θα βάλει ένα τέρμα σε μια εγκληματική διαδρομή, η οποία είχε πολλές και ανεπανόρθωτες συνέπειες σε βάρος της ψυχής και του σώματος ανήλικων παιδιών», επισήμανε ο δικηγόρος.

Καθόλα νόμιμη η κρίση του Συμβουλίου

Αναφορικά με το δικαστικό βούλευμα που εκδόθηκε σήμερα - απορρίπτοντας τις ενστάσεις της υπεράσπισης Λιγνάδη - , ο κύριος Βλάχος δήλωσε πως «η ελληνική δικαιοσύνη έκρινε ότι, μετά την αποτυχημένη ένσταση, δεν καλύπτονται από τα φερόμενα υπερασπιστικά επιχειρήματα τα χρονικά σημεία και ότι υπάρχουν κενά στα οποία πραγματικά θα μπορούσε κάλλιστα να έχει συμβεί εγκληματική πράξη.

Αυτά σε συνδυασμό με τους υπόλοιπες μαρτυρίες, με την εκτίμηση της αξιοπιστίας τους και με την εκτίμηση του πρότερου βίου του κατηγορουμένου, οδήγησε το Συμβούλιο σε αυτή την καθ’όλα νόμιμη κρίση του».

Όσον αφορά τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, στις οποίες ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι βρισκόταν εκτός Αθηνών, ο δικηγόρος τόνισε ότι «το θύμα δεν αναφέρει συγκεκριμένες ημερομηνίες».

 «Ήταν ένα παιδί 14 ετών, το οποίο δεν είχε υποχρεώσεις για να θυμάται ακριβώς τι έκανε εκείνες τις μέρες. Δεν αναφέρει ακριβή ημερομηνία γιατί δεν θυμάται. Υπάρχουν οι μάρτυρες που περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια αυτά που λέει η μήνυση».

Νέες καταγγελίες για τον Λιγνάδη

Ο κύριος Βλάχος ανέφερε, τέλος, ότι έχουν επικοινωνήσει μαζί του αρκετά άτομα που θέλουν να καταγγείλουν τον σκηνοθέτη.

«Αξιολογώ και εγώ ποιες από αυτές τις υποθέσεις έχουν αυτά τα στοιχεία, τα οποία θα μπορεί η ανάκριση να στηρίξει ή και να απαγγελίες περαιτέρω νέες καταγγελίες», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα

Λιγνάδης: Καταπέλτης το δικαστικό βούλευμα - Τουλάχιστον 30 χρόνια προσέγγιζε έφηβα αγόρια

Μπιμπίλας: Μας ήρθαν άλλες κατηγορίες για τον Δημήτρη Λιγνάδη


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Βιασμός