Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με το halkidikinews.gr, ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (1/3) στην παραλία της Νικήτης, καθώς οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν από το πρωί για να αποτρέψουν την κατεδάφιση αμμοκρατών.

Πρόκειται για ογκόλιθους που τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία της παραλίας της Νικήτης πριν από 30 χρόνια για να συγκρατούν τα κύματα της θάλασσας και να προφυλάγουν το παραλιακό μέτωπο από διαβρώσεις. Η  αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας και Θράκης επανήλθε στο θέμα πριν από έναν χρόνο και μάλιστα εκδόθηκαν και πρωτόκολλα κατεδάφισης.

Όταν το εκσκαπτικό μηχάνημα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θέλησε να ξεκινήσει εργασίες οι κάτοικοι θέλησαν να το σταματήσουν, ενώ άνδρες των ΜΑΤ έσπευσαν να τους απωθήσουν από το σημείο με αποτέλεσμα να υπάρξουν συμπλοκές.

Από τα επεισόδια συνελήφθησαν τρεις κάτοικοι.

Στο μεταξύ, στις 12:30 εκδικάζονται στα Δικαστήρια Πολυγύρου τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Δήμος Σιθωνίας, προκειμένου να σταματήσουν οι διαδικασίες κατεδάφισης.

Ο δήμαρχος Σιθωνίας, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», υποστήριξε ότι με απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης επιχειρείται η καταστροφή κατασκευών που έχουν γίνει με σκοπό να προστατεύεται το παραλιακό μέτωπο από τη διάβρωση.

«Σήμερα επιχειρείται η καταστροφή της κοινότητας Νικήτης, καθώς με απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης όπου μισθωμένα μηχανήματα επιχειρούν την καταστροφή κατασκευών, οι οποίες έχουν γίνει εδώ και πάρα πολλά χρονιά και ο σκοπός τους είναι να προστατεύουν αυτό το παραλιακό μέτωπο από τη διάβρωση, να προστατεύουν τις υποδομές του δήμου, να προστατεύουν τις επιχειρήσεις και τα σπίτια των εκατοντάδων ανθρώπων που έχουν δραστηριοποιηθεί κατά μήκος της ακτής», ανέφερε αρχικά.

«Αν φύγουν αυτά η θάλασσα πολύ γρήγορα με την πρώτη θαλασσοταραχή, θα πάει στο μέσον της Νικήτης με τραγικά αποτελέσματα. Δεν σκέφτηκε η πολιτεία τις απρόβλεπτες συνέπειες. Σε λίγο οι κάτοικοι και ο δήμος θα στραφούν κατά της πολιτείας και θα ζητούν σχετικές αποζημιώσεις για τη ζημιά που θα πάθουν», προσέθεσε.

Όπως είπε, έχουν κατατεθεί όλες οι σχετικές μελέτες που απαιτούνται για να τακτοποιηθούν όλες αυτές οι κατασκευές.

Διαβάστε Ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα κυκλοφορούσε γυμνή στο κέντρο της πόλης

Ραγδαίες εξελίξεις στο Εθνικό Θέατρο: Παραιτείται από τη Δραματική Σχολή ο Στάθης Λιβαθινός

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA