Μενού
  • Α-
  • Α+

Ειδικά στην Αττική, οι ώρες είναι πολύ δύσκολες. Το ΕΣΥ πιέζεται ασφυκτικά καθώς τα νοσοκομεία έχουν μείνει (σχεδόν) χωρίς κενές κλίνες ΜΕΘ.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι -όπως μετέφεραν στον τηλεοπτικό αέρα δημοσιογράφοι της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα»- το «Σωτηρία» αυτή τη στιγμή έχει μία διαθέσιμη κλίνη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ το «Αττικόν» δεν έχει καμία.

«Στα όρια το ΕΣΥ εδώ και έναν μήνα» 

Επίσης, ο πνευμονολόγος επιμελητής Α στο νοσοκομείο «Σωτηρία», Γιώργος Χειλάς, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, είπε ότι το ΕΣΥ είναι στα όρια του εδώ και έναν μήνα και υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν περισσότερες προσλήψεις, λέγοντας ότι το σύστημα είναι υποστελεχωμένο εδώ και χρόνια.

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι τις πρωινές ώρες της Τρίτης είχαμε 93% κάλυψη των ΜΕΘ ενώ πρόσθεσε πως κατά την δική της εκτίμηση, περάσαμε το πικ της επιδημίας κορονοϊού στη χώρα.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας «τρέχει» τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, προκειμένου να εξασφαλιστούν τόσο απλές κλίνες Covid όσο και κλίνες ΜΕΘ. Τα σοβαρά περιστατικά που δεν αφορούν μολύνσεις κορoνοϊού μεταφέρονται σε ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε ακόμα:

«Βόμβα» Γιαννάκου: Κρούσματα κορονοϊού νοσηλεύονται μαζί με ογκολογικούς ασθενείς στο «Αττικό»

Κορονοϊός: Η βραζιλιάνικη μετάλλαξη είναι δύο φορές πιο μεταδοτική

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA