Μενού
  • Α-
  • Α+

Διχασμένα παραμένουν τα μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, καθώς μαίνεται ο «εμφύλιος» που ξέσπασε, μετά την ανακοίνωση υπέρ της ικανοποίησης του αιτήματος του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στην ανακοίνωσή τους, πέντε μέλη της ΕΔΕ ζητούν να συγκληθεί άμεσα γενική συνέλευση, καθώς «τις τελευταίες ημέρες έχει εκδηλωθεί μια απίστευτη και πρωτοφανής επίθεση στα θεμέλια της Δικαιοσύνης και τους Δικαστές του πρώτου βαθμού που υπηρετούν σε περιφερειακούς δικαστικούς σχηματισμούς».

«Επιθέσεις με ευθείες καταγγελίες, για έκφραση δικαιοδοτικών κρίσεων, στο παρελθόν, αλλά και βεβαιότητα για μελλοντικές δικαιοδοτικές κρίσεις, οι οποίες εκφέρθηκαν ή θα εκφερθούν όχι με γνώμονα τον νόμο και την συνείδησή τους, αλλά με βάση υποδείξεις εξωδικαστικών παραγόντων, κυβερνητικών ή μη».

Καταγγέλλοντας τη σιωπή και της Ένωσης, αλλά και την αρθρογραφία του Προέδρου της που «στοχοποιεί ονομαστικά συναδέλφους», καλούν «όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν ως υποψήφιοι στις προηγούμενες εκλογές, όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, να αναλάβουμε ενωτική πρωτοβουλία για την συλλογή των απαιτούμενων υπογραφών για την σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι:

  • Δημήτριος Φούκας, Πρόεδρος Πρωτοδικών, μέλος ΔΣ ΕνΔε
  • Ελευθερία Κώνστα, Εφέτης, μέλος ΔΣ ΕνΔΕ
  • Ευστάθιος Βεργώνης, Αντεισαγγελέας Εφετών
  • Βασίλειος Πορτοκάλης, Εφέτης
  • Μαρία Μπουτάκη, Πρωτοδίκης

Διαβάστε ακόμα

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. από το μπαράζ επιθέσεων - Γιατί πήγε στη ΓΑΔΑ ο Χρυσοχοΐδης

To Facebook μπλοκάρει αναρτήσεις φωτογράφων για την πορεία αλληλεγγύης στον Κουφοντίνα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA