Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Πυρά» Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά Κούγια: Οι ενεργειές του διαταράσσουν το κλίμα αμοιβαίου σεβασμού

Κατά του Αλέξη Κούγια, τον οποίο όμως δεν κατανομάζει σχετικά με τις αναφορές που προτίθεται να καταθέσει, στρέφεται η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Την έντονη αντίδρασή της στις προαναγγελθείσες από τον Αλέξη Κούγια αναφορές σε βάρος εισαγγελέων και ανακριτών για την υπόθεση Λιγνάδη εξέφρασε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, χωρίς πάντως να κατονομάσει τον γνωστό ποινικολόγο. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Οι χθεσινές δηλώσεις συνηγόρου υπεράσπισης σε υπόθεση που απασχολεί τη δημοσιότητα, με τις οποίες καταφέρθηκε δημοσίως με αβάσιμους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος των Εισαγγελικών λειτουργών, της Ανακρίτριας και του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, εκφεύγουν κατά πολύ των ορίων του υπερασπιστικού του δικαιώματος και των ακραίων ορίων της κριτικής. 

Πειθαρχικές αναφορές σε βάρος δικαστικών λειτουργών που εκτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους είναι απρόσφορες και θα μας βρίσκουν απέναντι. Ενέργειες σαν κι’ αυτές διαταράσσουν το κλίμα αμοιβαίου σεβασμού των λειτουργών της Δικαιοσύνης και θα πρέπει να απομονώνονται πρωτίστως από τους ίδιους του Δικηγορικούς Συλλόγους.

Τέλος θεωρούμε ανεδαφική και λανθασμένη την προσέγγιση που γίνεται από δικηγόρους να αμφισβητούν το δικαστικό σθένος που επιδεικνύουν οι συνάδελφοι με κριτήριο το Δικαστήριο στο οποίο υπηρετούν. Οι δικαστικοί λειτουργοί ξέρουν να επιδεικνύουν θάρρος και γενναιότητα και αποφασίζουν κατά το νόμο και τη συνείδησή τους».

Διαβάστε Ακόμα 

Υπόθεση Λιγνάδη: Ο Κούγιας καταθέτει αναφορές κατά εισαγγελέων και δικαστικών στον Άρειο Πάγο

Απίστευτη δήλωση Αθανασίου: Κακώς καταργήθηκε η «παρά φύσιν ασέλγεια»


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.