Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Δερμιτζάκης: Δεν είναι λύση ένα σκληρότερο lockdown – Δεν θα εφαρμοστεί

Την εκτίμηση πως η εφαρμογή ενός σκληρότερου lockdown δεν θα βοηθήσει γιατί δεν θα εφαρμοστεί εξέφρασε ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.

«Επειδή ο ασθενής είναι σε κρίσιμη κατάσταση δεν μπορούμε να παίρνουμε πολλά ρίσκα. Αυτή τη στιγμή η αύξηση της δόση κατά τη γνώμη μου δεν θα δουλέψει» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι πιστεύει κάτι τέτοιο όχι επειδή θεωρητικά το πιο σκληρό lockdown δεν είναι καλή λύση αλλά επειδή στην πράξη δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

«Tα πράγματα είναι σαν να έχουμε έναν ασθενή στο νοσοκομείο. Του δίναμε ένα φάρμακο το οποίο παλιά μπορούσε να τον βοηθήσει, τώρα το φάρμακο δεν δουλεύει, έχουμε δύο επιλογές λοιπόν. Η θα αυξήσουμε την δόση του φαρμάκου ή θα αλλάξουμε το φάρμακο» εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Αναλύοντας το σκεπτικό του, ο κ. Δερμιτζάκης διευκρίνισε ότι αν επιβληθεί ένα πολύ πιο αυστηρό lockdown, πρέπει να βρεθεί τρόπος να εφαρμοστεί και «να μπορέσουμε να ελέγξουμε ακόμη και αυτούς που δεν έχουν διάθεση να το εφαρμόσουν ή διαφορετικά να προχωρήσουμε σε μια εντελώς άλλη στρατηγική».

Σύμφωνα με τον καθηγητή εάν και εφόσον αποφασιστεί η πρακτική του «σκληρότερου lockdown» πρέπει να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς σημαίνει αυτό και αυτή η λύση να δουλέψει.

Σε ερώτηση για τα νέα μέτρα, ο κ. Δερμιτζάκης δήλωσε πως δεν είναι σε θέση να περιγράψει ποια θα είναι αυτά καθώς δεν είναι σε θέση να πει πως θα περιοριστεί η κινητικότητα των ανθρώπων οι οποίοι μέχρι τώρα δεν έχουν συμμορφωθεί με τα υπάρχοντα μέτρα. «Δεν μπορώ να σας πω πως θα σταματήσουν κάποιοι νέοι να κάνουν πάρτυ ή κάποιοι να βγαίνουν έξω και να πηγαίνουν από το ένα μέρος της Αθήνας στο άλλο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δερμιτζάκης.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να σας το πω κι αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα» τόνισε και πρόσθεσε ότι ακούει πολλούς συναδέλφους του να μιλούν για καταστροφή εάν ανοίξουμε την ώρα που υπάρχει κώλυμα ως προς το ποια είναι η καλύτερη λύση.

Διαβάστε ακόμα

Σκληρό lockdown ως την Καθαρά Δευτέρα και ψαλίδι στα sms- Δύσκολα στις 16/3 το λιανεμπόριο

Σαρηγιάννης: Για εμένα πρέπει να πάμε σε αυστηρό lockdown τύπου Μαρτίου αύριο


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Κορονοϊός #Lockdown