Μενού
  • Α-
  • Α+

Μέσα σε 24 ώρες, οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία σημείωσαν αύξηση κατά 38%, σκαρφαλώνοντας στις 426. Από αυτές οι 270 από αυτές αφορούν την Αττική.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι όπως μετέδωσε το Live News του Mega, τα νοσοκομεία «Σισμανόγλειο», «Αγία Όλγα», ΝΙΜΤΣ, «Ελπίς», «Ευαγγελισμός», «Ιπποκράτειο» και «Ασκληπιείο», δεν είχαν ούτε μία κενή κλίνη εντατικής θεραπείας για τα covid περιστατικά το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα Τετάρτη υπάρχουν μόλις 29 κενές κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορονοϊού. Είναι έξι στο νοσοκομείο «Σωτηρία», μία στο «Γεννηματάς» και άλλη μία στον «Ερυθρό», επτά στο «Ιπποκράτειο» και έξι στο «Αττικόν».

Το «Σισμανόλγειο» για περίθαλψη περιστατικών covid

Ταυτόχρονα το «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο, τα επόμενα εικοσιτετράωρα, πρόκειται να μετατραπεί -σύμφωνα με πληροφορίες- σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περίθαλψη περιστατικών covid.

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι μέσα από τη διαχείριση των υπαρχόντων κλινών, μέχρι την Παρασκευή, οι 300 περίπου κλίνες εντατικής θεραπείας που έχουμε να αυξηθούν στις 340. 

Ταυτόχρονα εξετάζεται η αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα ο οποίος για τα μη περιστατικά κορονοϊού δίνει 120 κλίνες. Γίνεται προσπάθεια να βρεθούν άλλες 300 από εκεί.

Δραματική η εικόνα και στην περιφέρεια

Δραματική είναι η εικόνα και στην περιφέρεια, ειδικότερα στην Κρήτη η οποία φαίνεται πως βρίσκεται στο ζενίθ του επιδημιολογικού κύματος. Νοσηλεύονται 10 άτομα, 84 στις ειδικές μονάδες covid-19 και 16 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Στην Πάτρα, δύο παιδιά (6 και 9 ετών) νοσηλεύονται με κορονοϊό στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας. 

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: 2.702 τα νέα κρούσματα - 40 νέοι θάνατοι, 431 οι διασωληνωμένοι

ΕΟΦ: Ανακαλείται παρτίδα φαρμάκου κατά των μυκητιάσεων

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA