Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τo σενάριo για τη φετινή σχολική χρονιά: Χωρίς προαγωγικές εξετάσεις - Παράταση το καλοκαίρι

Χωρίς προαγωγικές εξετάσεις, όπως φαίνεται, και μετά από παράταση, θα λήξει το φετινό σχολικό έτος για τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, αυτό είναι το σενάριο που προκρίνει - λόγω της πανδημίας - το υπουργείο Παιδείας.

Όπως όλα δείχνουν, θα χρειαστεί περικοπή της ύλης σε όλες τις τάξεις - πλην εκείνης των πανελλαδικών εξετάσεων που έχει ήδη ανακοινωθεί - ώστε οι μαθητές να έχουν χρόνο να εμπεδώσουν την ύλη, που έχουν διδαχθεί μέχρι τώρα, κυρίως μέσω της τηλεκπαίδευσης.

Παράλληλα, αναβολή θα λάβει και η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, που αναμενόταν να εφαρμοστεί από φέτος στην Α' Λυκείου.

Ήδη, άλλωστε, κλειστά παραμένουν, μέχρι τις 16 Μαρτίου, τα σχολεία σε 14 περιοχές της χώρας, που βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο», ενώ, παράλληλα, σχολεία και τμήματα που λειτουργούν τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας κλείνουν ανά διαστήματα λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού.

Παράταση της σχολικής χρονιάς το καλοκαίρι

Σύμφωνα με τη Ζέττα Μακρή, είναι πλέον δεδομένο πως θα υπάρξει παράταση της σχολικής χρονιάς.

Αυτή μάλιστα θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι και όχι το Πάσχα, καθώς δεν αναμένεται άμεση επιστροφή στα θρανία.

Μιλώντας στην Καθημερινή η υφυπουργός Παιδείας, σημείωσε πως «πολλές προτάσεις εξετάζονται με προσοχή από τα υπουργείο για την πληρέστερη κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών που εξαιτίας της πανδημίας δημιουργήθηκαν».

Όπως ανέφερε, «οι Πανελλαδικές Εξετάσεις έχουν προγραμματιστεί κανονικά και η ύλη έχει ήδη μειωθεί σε ένα σημαντικό ποσοστό, καθώς ανταποκριθήκαμε έγκαιρα στην αναστάτωση που έχει προκληθεί στους υποψηφίους από την υγειονομική κρίση».

Διαβάστε ακόμα

Έκτακτη ενίσχυση 3.000 ευρώ ανά επιχείρηση και 1000 ευρώ ανά εργαζόμενο – Ποιες περιοχές αφορά

Η εστίαση παραδίδει τα κλειδιά στο Μέγαρο Μαξίμου – Γιατί οι επαγγελματίες προσφεύγουν στη δικαιοσύνη


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.