Μενού
  • Α-
  • Α+

Με 163 εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής μέχρι τα ξημερώματα, στον Ερυθρό Σταυρό απομένει μια κενή κλίνη από τις 14 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι μονάδες είναι στο 90% σε πληρότητα, με αύξηση κατά 30% του αριθμού εισαγωγών.

Ενδεικτικά, έγινε διακομιδή 120 ασθενών στο νοσοκομείο «Νίμιτς», ενώ γενικότερα στην Αττική από τις 2.252 κλίνες απλής νοσηλείας οι 1.780 είναι κατειλημμένες.

Τριάντα κλίνες θα ανοίξουν και στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που προβλέπει μεταφορές ασθενών που έχουν ξεπεράσει τον κίνδυνο σε Κέντρα Αποκατάστασης ή σε ιδιωτικές κλινικές.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε ενδεικτικά ότι υπάρχει διασωληνωμένος σε απλό θάλαμο κορονοϊού και δεκάδες είναι οι νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό σε απλές κλίνες στο Τζάνειο, στο Αμαλία Φλέμινγκ και στο Παμμακάριστος, ενώ οι 14 κλίνες ΜΕΘ του Σισμανόγλειου είναι κατειλημμένες όπως και οι 16 του «Γεννηματά».

Την ίδια στιγμή, σε πλήρη κινητοποίηση έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό 2 κρουσμάτων στην Αττική, τα οποία φέρουν μετάλλαξη που περιλαμβάνεται στα στελέχη της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας.

«Πάντα μας απασχολούν οι μεταλλάξεις. Γνωρίζω ότι όλοι έχουμε προσπαθήσει πολύ και υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, όμως υπάρχει και η ελπίδα των εμβολίων που την βλέπουμε μπροστά μας. Είμαι πεπεισμένος πως θα τα καταφέρουμε», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας ότι «εξετάζουμε και την υλοποίηση και άλλων συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα για να αντιμετωπίσουμε την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας στην Αττική».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA