Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Ασφυξία» στις ΜΕΘ της Αττικής – Αύξηση 30% των εισαγωγών ασθενών με covid-19

Tο τελευταίο 24ωρο εισήχθησαν 293 ασθενείς στα νοσοκομεία της Αττικής, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα. Η επικράτηση των μεταλλάξεων προκαλεί συρροή κρουσμάτων, οι νοσηλείες νέων ανθρώπων έχουν αυξηθεί και το σύστημα υγείας παραμένει υπό ασφυκτική πίεση.

Με 163 εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής μέχρι τα ξημερώματα, στον Ερυθρό Σταυρό απομένει μια κενή κλίνη από τις 14 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι μονάδες είναι στο 90% σε πληρότητα, με αύξηση κατά 30% του αριθμού εισαγωγών.

Ενδεικτικά, έγινε διακομιδή 120 ασθενών στο νοσοκομείο «Νίμιτς», ενώ γενικότερα στην Αττική από τις 2.252 κλίνες απλής νοσηλείας οι 1.780 είναι κατειλημμένες.

Τριάντα κλίνες θα ανοίξουν και στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που προβλέπει μεταφορές ασθενών που έχουν ξεπεράσει τον κίνδυνο σε Κέντρα Αποκατάστασης ή σε ιδιωτικές κλινικές.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε ενδεικτικά ότι υπάρχει διασωληνωμένος σε απλό θάλαμο κορονοϊού και δεκάδες είναι οι νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό σε απλές κλίνες στο Τζάνειο, στο Αμαλία Φλέμινγκ και στο Παμμακάριστος, ενώ οι 14 κλίνες ΜΕΘ του Σισμανόγλειου είναι κατειλημμένες όπως και οι 16 του «Γεννηματά».

Την ίδια στιγμή, σε πλήρη κινητοποίηση έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό 2 κρουσμάτων στην Αττική, τα οποία φέρουν μετάλλαξη που περιλαμβάνεται στα στελέχη της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας.

«Πάντα μας απασχολούν οι μεταλλάξεις. Γνωρίζω ότι όλοι έχουμε προσπαθήσει πολύ και υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, όμως υπάρχει και η ελπίδα των εμβολίων που την βλέπουμε μπροστά μας. Είμαι πεπεισμένος πως θα τα καταφέρουμε», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας ότι «εξετάζουμε και την υλοποίηση και άλλων συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα για να αντιμετωπίσουμε την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας στην Αττική».

 

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός - Κικίλιας: Οι μεταλλάξεις δημιουργούν νέα δεδομένα

Ο «χάρτης» του κορονοϊού: 569 νέα κρούσματα στην Αττική


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Κορονοϊός #Αττική #Βασίλης Κικίλιας