Μενού
  • Α-
  • Α+

Μιλώντας στο MEGA, η Μαρία Καλοφώνου, διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής της Μονάδας Εγκαυμάτων στο «Θριάσιο», αναφέρθηκε στη μάσκα που φοράει η 34χρονη Ιωάννα, η οποία «ασκεί πίεση στις μετεγκαυματικές  ουλές. Είναι πάγια τακτική για τα μεγάλα εγκαύματα και ο σκοπός της είναι να πιέσει τις ουλές για να μην υπερτραφούν, να μη φουσκώσουν δηλαδή, αλλά και για το χρώμα Επίσης δίνει μια ελαστικότητα στο δέρμα. Το πρόβλημα στο έγκαυμα είναι ότι οι ουλές τραβάνε και παραμορφώνουν. Τη μάσκα θα τη φοράει για τουλάχιστον ένα χρόνο και θα αναπροσαρμόζεται».

Σύμφωνα με την κυρία Καλοφώνου, η Ιωάννα «σε όλο της το σώμα φοράει ειδικά ενδύματα. Το βιτριόλι έχει κάψει τον κορμό, την πλάτη και τα δύο χέρια».

«Ποτέ δεν θα έχουμε αυτό που χάθηκε με το βιτριόλι»

«Το θέμα του ήλιου είναι απαγορευτικό. Η Ιωάννα ξέρει ότι το δέρμα που θα έχει δεν θα έχει τις ιδιότητες του φυσιολογικού. Πάντα θα πρέπει να προφυλάσσεται, πάντα θα είναι πιο ευαίσθητο, πάντα θα “ανοίγει” πιο εύκολα. Ποτέ δεν θα έχουμε αυτό που χάθηκε με το βιτριόλι. Όσα χρόνια και αν περάσουν σε αυτά τα περιστατικά πάντα θα υπάρχουν σημάδια. Όλη της τη ζωή όταν βγαίνει στον ήλιο θα πρέπει να παίρνει τεράστιες προφυλάξεις», είπε η κυρία Καλοφώνου.

«Αυτό που περνάει είναι πάρα πολύ δύσκολο. Στην αρχή οι ασθενείς με μεγάλα εγκαύματα έχουν την ελπίδα ότι θα βγουν από το νοσοκομείο και ο Γολγοθάς θα τελειώσει. Εμείς τους το εξηγούμε, αλλά είναι διαφορετικό να το λες με λόγια και να το βιώνεις. Γιατί πάνω που νομίζεις ότι τελείωσες έχεις μπροστά σου έναν τεράστιο αγώνα», επεσήμανε.

«Δεν είχε βλέφαρο το ένα μάτι της»

Η Ιωάννα έχει κάνει οκτώ χειρουργεία και «όλα είχαν τις ιδιαιτερότητές τους. Προβληματιστήκαμε με τα βλέφαρα. Για να διατηρήσουμε την όραση έπρεπε να κλείνουν τα βλέφαρα και είχαν καεί σε όλο το πάχος και τα πάνω και τα κάτω βλέφαρα. Ο τράχηλος, λόγω της πορείας και των νεύρων, μας δυσκόλεψε. Δεν είχε βλέφαρο το ένα μάτι της. Θα κάνει και άλλα χειρουργεία».

Πλέον «περιμένουμε μία ωρίμανση των ουλών και θα κάνει και άλλα χειρουργεία. Η Ιωάννα ανοιγοκλείνει τα μάτια της».

«Η Ιωάννα έχει μια δυσκολία στην κίνηση του στόματος, έχει ουλές, δεν την εμποδίζουν στη σίτιση αλλά έχει δουλειά η περιοχή γύρω από το στόμα», είπε η κυρία Καλοφώνου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA