Μενού
  • Α-
  • Α+

Όπως τόνισε ο κ. Γιαννάκος σε δύσκολη θέση βρίσκεται εκτός της Αττικής και η Θεσσαλονίκη, όπου στο Ιπποκράτειο διπλασιάστηκαν χθες οι εισαγωγές λόγω κορωνοϊού και έφτασαν στο μισό από όσο ήταν τον Νοέμβριο, όπου σημειώθηκε «μπλακ άουτ».

«Στο Ιπποκράτειο διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές. Η ΜΕΘ τους έχει 7 ασθενείς, ενώ στο ΑΧΕΠΑ και το Παπανικολάου οι διασωληνωμένοι είναι διπλάσιοι σε σχέση με πριν από δύο εβδομάδες», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Στην Αττική πράγματι η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική, εμείς μετρήσαμε 53 διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αναφέροντας ότι οι 12 εξ αυτών ήταν στο «Γεννηματάς», οι 9 στο Σισμανόγλειο, 8 στη Νίκαια, 7 στο Τζάνειο, 3 στο Λαϊκό και το Θριάσιο.

«Το μεμπτό εδώ δεν είναι η επιλογή ασθενών όπως αυτό απεδείχθη και από τα ρεπορτάζ που είχατε ότι γίνεται, αλλά το ότι θα πρέπει να φτιάξουμε περισσότερες ΜΕΘ γιατί οι γιατροί είναι αναγκασμένοι να κάνουν αυτό» τόνισε για την έλλειψη κλινών ΜΕΘ ο κ. Γιαννάκος, συμπληρώνοντας πως «βέβαια μετράει η ηλικία, αλλά κάθε ο κάθε άνθρωπος όμως ανεξάρτητα αν είναι ηλικιωμένος ή όχι, επειδή πληρώνει μια ζωή φόρους, θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να δώσει την ύστατη μάχη για τη ζωή του μέσα από ένα κρεβάτι Μονάδας Εντατικής Θεραπείας».

Διαβάστε ακόμα:

Καταγγελία Παπανικολάου: Ιδιώτες κλινικάρχες εκβιάζουν ασθενείς με νεοπλασίες εγκεφάλου

Έρρικα Πρεζεράκου: Ευχάριστα νέα για την ανιψιά της - Βγήκε από την εντατική

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA