Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Η ανατρεπτική εμφάνιση της Αγγελοπούλου - Φόρεσε μανιάτικο γιλέκο και τσαντάκι εμπνευσμένο από στολή τσολιά

Με παραδοσιακό μανιάτικο γιλέκο και τσάντα εμπνευσμένη από στολή τσολιά, εμφανίστηκε η Γιάννα Αγγελοπούλου στις επετειακές εκδηλώσεις της 17ης Μαρτίου 1821, στην Αρεόπολη Μάνης, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Το παραδοσιακό μανιάτικο γιλέκο και τη ζώνη, η κυρία Αγγελοπούλου τα δανείστηκε από το Εθνογραφικό και Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού, του Ηλία Δαραδήμου.

Η σχεδιάστρια που βρίσκεται πίσω από το τσαντάκι-πουγκί της Γιάννας Αγγελοπούλου είναι η Ελβίρα Παναγιωτοπούλου. Το συγκεκριμένο τσαντάκι σχεδιάστηκε για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. 

Την Αρεόπολη επισκέφτηκε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα, υπογραμμίζοντας ότι το παράδειγμα των Μανιατών «συνεγείρει το εθνικό μας φρόνημα και μετουσιώνεται σε ευθύνη για το παρόν και το μέλλον μας».

Διαβάστε ακόμα

Πρόβλεψη Σαρηγιάννη για 3.600 κρούσματα ημερησίως μέχρι το τέλος Μαρτίου

Lockdown: Αλλάζει η ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και η μετακίνηση με κωδικό «6» - Πότε ανοίγουν κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Μάνη