Μενού
  • Α-
  • Α+

Από την φωτιά, που πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω του εύφλεκτου υγρού που έκαιγε, καταστράφηκαν ολοσχερώς τρεις αποθήκες και εγκαταστάσεις του ΑΠΘ.

Μία φοιτήτρια, μάλιστα, χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί από ασανσέρ και μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Όπως περιγράφεται, στο κατηγορητήριο ο 46χρονος εργαζόταν παλιότερα ως υπάλληλος καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο.

Φέρεται δε να προέβη στην πράξη, επειδή λίγους μήνες νωρίτερα είχε μαλώσει με υπάλληλο στη φύλαξη του Τμήματος Βιολογικού, ενώ στο στάδιο της ανάκρισης είχε επικαλεστεί και ψυχολογικά προβλήματα.

Η ποινή, την οποία καλείται να εκτίσει, είναι αποτέλεσμα ποινικής διαπραγμάτευσης που ζήτησε ο ίδιος ο 46χρονος, με βάση όσα προβλέπει ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.

Προηγουμένως ο κατηγορούμενος αποδέχθηκε τον εμπρησμό και συμφώνησε με την εισαγγελέα να του επιβληθεί η συγκεκριμένη ποινή, που επικυρώθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, όπου είχε παραπεμφθεί να δικαστεί.

Η πράξη για την οποία κατηγορείτο ήταν αυτή του εμπρησμού με κίνδυνο για ανθρώπους και πράγματα, που, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, τιμωρείται με κάθειρξη που φτάνει τα 10 έτη.

Διαβάστε ακόμα

Πελώνη για «χαλάρωση» των μέτρων: Δεν μιλάμε για άνοιγμα, αλλά για εργαλεία καλύτερης τήρησης

Γεωργιάδης: Αν δημοσίευα πλαστό έγγραφο για τη βάπτιση θα είχα παραιτηθεί για λόγους... ανοησίας

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA