Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα αναθεωρημένα στοιχεία του ECDC αφορούν την εβδομάδα 11 με 18 Μαρτίου και δεν δείχνουν αλλαγή στην εικόνα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

Όπως προκύπτει από τους πίνακες, όλη η Ελλάδα έχει πλέον χρωματιστεί με «κόκκινο». Στον χάρτη που αφορά τον συνδυαστικό δείκτη των τεστ, των νέων κρουσμάτων και του δείκτη θετικότητας το κόκκινο χρώμα έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα.

Image removed.

Σημειώνεται πως περίπου την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, στο «κόκκινο» βρίσκονταν η Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια, η Κεντρική Μακεδονία και η Πελοπόννησος και οι υπόλοιπες περιοχές ήταν «κίτρινες».

Το κόκκινο χρώμα εξηγείται ότι στη χώρα μας τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού κυμαίνονται από 50 έως 150 και ο δείκτης θετικότητας είναι 4% και πάνω, τις τελευταίες 14 ημέρες.

Στο δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα βρίσκεται στο «κίτρινο», όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Δηλαδή, στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας είναι ίσος ή μεγαλύτερος από το όριο συναγερμού του 4%.

Όσον αφορά τον αριθμό διαγνώσεων ανά 100.000 κατοίκους, οι περισσότερες περιοχές στη χώρα μας βρίσκονται επίσης στο «κόκκινο». Τα Ιωάννινα άλλαξαν χρώμα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και πέρασαν και αυτά στο «κόκκινο».

Στο πορτοκαλί βρίσκεται μόνο η Θράκη και μέρος της Ανατολικής Μακεδονίας.

Διαβάστε ακόμα: 

Θεσσαλονίκη: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο - Διαμαρτυρία καθηγητών ειδικής αγωγής

Κορονοϊός: Ανησυχία του ΠΟΥ για τα κρούσματα στα Βαλκάνια

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.